Witam
Mam do napisania program w języku php a dokładnie w języku obiektowym. Mój program ma się nazywać „Stacja kontroli pojazdów motocyklowych „ Program ma wyglądać następująco:
Ma być w nim menu wyboru, w którym użytkownik wybiera różne opcje. W menu użytkownik wpisuje nazwę usługi , części które chce wymienić i ilość sztuk, program zlicza całkowity koszt jaki klient musi zapłacić.
Oto usługi:
- wymiana opon(użytkownik podaje rozmiar),
-wymiana płynu hamulcowego,
- wymiana oleju w silniku,
- wymiana tarcz hamulcowych,
- wymiana obicia na siedzenie(użytkownik wybiera kolor),
-lakierowanie i malowanie
Oto części wraz z podaniem przez użytkownika w sztukach):
-sprzęgło,
-stacyjka,
-gaźnik,
- kierunkowskazy( kształt wybiera klient),
- tłok z pierścieniami (rozmiar podaje klient w mm),
- wał napędowy (klient podaje pojemność motocykla),
-skrzynia biegów( klient określa rodzaj i ilość przekładni),
-tłumik( wysokotonowy czy niskotonowy),
-naklejki na bak( podać model: płomienie, flagi, napisy),
-cylinder ( należy wybrać pojemność z : 125cm, 250 cm, 600cm, 750cm, 900cm, 1000cm)
- koła ( użytkownik podaje rozmiar),
- lusterka ( wybór: okrągłe, prostokątne, półkoliste),
- światło tyknie i STOP ( użytkownik podaje model motocykla: Yamaha, Suzuki, Honda, Kawasaki),
-lampa przednia ( użytkownik podaje model motocykla: Yamaha, Suzuki, Honda, Kawasaki),
Menu wyboru ma być podzielone na części i usługi. Po dokonaniu wyboru przez użytkownika program zlicza całkowity koszt usług i części. Po wyświetleniu cen ma się wyświetlić napis „Dziękujemy i zapraszamy ponownie”
Nie znam zbyt dobrze programowania w jezyku php, jestem studentem I roku. Proszę o jakiś podobny program który mógłbym przerobić, na poniedzialem mi jest potrzebny a ja nie wiem jak mam się zabrac, proszę o pomoc, Pozdrawiam