Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Automatyczne odejmowanie kredytu przy każdorazowym wejściu na stronę
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
moralist
BARDZO PROSZĘ O POMOC GDYŻ MOJA WIEDZA NIESTETY NIE SIĘGA TAK DALEKO A DLA WIĘKSZOŚCI Z WAS PEWNIE TO NIEWIELE
CHCIAŁBYM WSTAWIĆ NASTĘPUJĄCY SKRYPT WE WNĘTRZU ISTNIEJĄCEGO SKRYPTU (KONKRETNIE W KOMPONENCIE JOOMLA)
PROSZĘ POMINĄĆ WSZYSTKO CO EWENTUALNIE STANOWIŁO BY PROBLEM W UZUPEŁNIENIU A JA SOBIE TO ZNAJDĘ.

Dodane: mogę udostępnić plik w którym chce to dodać a jeśli ktoś będzie mógł pomóc to nawet dostęp FTP jeśli będzie potrzebny. Proszę o pomoc. Pozdrawiam, jestem osobą poważną, prowadzę firmę i bardzo mi na tym zależy/.

...jakiś skrypt PHP przyjmijmy że SKRYPT_PHP_1 który CHWILOWO UKRYWAMY/ZATRZYMUJEMY na czas wykonania naszego skryptu!...

<?

JEŚLI UŻYTKOWNIK JEST ZALOGOWANY {

łączy sie z MYSQL BAZA1 tabela1

każdy rekord tej tabeli składa się z ID//liczba porządkowa || USERID //ID uzytkownika || KREDYT //Pole zawierające wartość liczbową

Chodzi o to by aktualnie zalogowanemu użytkownikowi (czyli UserID zalogowanego) wykonać takie coś:

JEŚLI KREDYT <=0 wyświetla echo "brak kredytu..." i STOP SKRYPTU, nie wznawiamy SKRYPT_PHP_1!

JEŚLI KREDYT <0 wówczas odejmujemy 1 ( -1 z rekordu KREDYT, np jeśli było 110 to ma zostać 109)

i URUCHAMIAMY CHWILOWO UKRYTY/ZATRZYMANY SKRYPT SKRYPT_PHP_1...

}

JEŚLI UŻYTKOWNIK JEST WYLOGOWANY {

ZATRZYMUJEMY SKRYPT SKRYPT_PHP_1

i URUCHAMIAMY JAKIŚ TAM SKRYPT SKRYPT_PHP_2

}

TO WSZYSTKO, BARDZO DZIĘKUJĘ Z GÓRY ZA KAŻDĄ KONSTRUKTYWNĄ KRYTYKĘ, PORADĘ I SUGESTIĘ, NIE RADZĘ SOBIE Z POLECENIAMI
DO BAZY I WIELOMA PHP (raczkuję), JEŚLI KTOŚ DODATKOWO ZNAŁ BY JAK SPRAWDZAĆ CZY dany użytkownik jest czy nie jest ZALOGOWANY W JOOMLA 1.5 której dotyczy sprawa to będę b. wdzięczny. Ale jeśli nie to znajdę sobie.

Pozdrawiam

JEŚLI DLA KOGOŚ TEGO TYPU PRACA NIE JEST ZBYT TRUDNA TO PROSZĘ O KONTAKT CHĘTNIE ZLECĘ TEGO TYPU PRACĘ TAKŻE ODPŁATNIE.
Tel.: 0-517778593 oraz mail: moralist@pc4u.pl ( dostępny codziennie od godz. 13:00 do 24:00 )
alegorn
ja niestety nie bardzo ci moge pomoc, (brak czasu) poza tym wieki juz nie rzezbilem w joomli, ale to moze ci sie przydac:
http://api.joomla.org/Joomla-Framework/User/JUser.html

w zasadzie o ile pamietam, to na forum joomla takze mozna bylo dosc sprawnie uzyskac pomoc...

cytat z tegoz forum:
  1. <?php
  2. $user = & JFactory::getUser();
  3. if($user->get('id')) echo "jest";
  4. else echo "nie ma";
  5. ?>

ewent:

1. <?php
  2. global $my;
  3. $zmienna = $my->username;
  4. ?>
golaod
Do tego takie rzeczy jak:

1. SELECT 1 FROM users WHERE user_id = 25 AND kredyty > 0

1. <?php
  2. if( mysql_num_rows() > 0 ) {
  3.  // Tu wykonanie zmniejszenia kredytu i wykonanie jakiegoś tam skryptu
  4. } else {
  5.  // tu zaprzestanie robienia skryptu czy coś tam innego
  6. }
  7. ?>

I tu ten drugi sql do zmniejszenia kredytów:
  1. UPDATE users SET kredyty = kredyty - 1 WHERE user_id = 25 AND kredyty > 0

Nie chcę już posta usuwać w każdym razie moderatorów przepraszam za komentowanie ogłoszeń.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.