Wiem, wiem... tematów jest tysiąc (wystarczy poszukać w Google)! - ale potrzebuję bardzo "świeżych" informacji. Tak więc proszę przeczytać "o co mi chodzi" i udzielić odpowiedzi.
Zakładając jakąś stronę używałem zawsze CMS - jednak jak każdy produkt nie jest doskonały i nigdy nie dopasuje się do określonego użytkownika. Wiadomo, że istnieje wiele wspaniałych CMS'ów - ale ja podziękuje. Postanowiłem sam stworzyć stronę, wybierając takie skrypty które będą mi potrzebne. Niestety (jak dla mnie) jest problem:
Krótka informacja - owszem znam się trochę na HTML'u, nie boje się kodu PHP (dokonywałem drobnych modyfikacji itd.).
Pytanie proste: poszukuję programu który pozwoli mi zbudować nieskomplikowaną stronkę HTML (kilka linków itd.) z możliwością wdrażania wszelakich skryptów PHP (na przykład jak na potrzeby mojej strony to: mini galeria, news'y itp.); a że jestem początkujący dobrze by istniał podgląd mojego dzieła w samym programie - pozwoli mi to na szybką modyfikację kodu, jeśli będzie coś nie w porządku. Program musi być naprawdę prosty i intuicyjny bym się nie pogubił w tym wszystkim (tylko mi nie pisać Notepad ++

O tyle proszę. Serwer mam! Kursy dla początkujących też