Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [design] Blog
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
lukada
http://img339.imageshack.us/img339/1939/designy.jpg
Design jest już w sieci, podobał się autorowi, chciałem jednak poznać ocenę profesjonalnych grafików winksmiley.jpg. Nazwa jak i adres są zmyślone, tekst jest trochę zniekształcony ale miał pokazywać rozmieszczenie na stronie.
Fifi209
Nie jest brzydki, jeżeli to po prawej to menu (a tak sądzę) to mogłoby być troszkę bardziej widoczne (użytkownik musi wiedzieć "tu jest menu"! ;d).
#luq
Mnie się nie podoba.
Wygląda jak w połowie lat 90', szara, bura, nie miła dla oka.
Fishu
Zgadzam się z luqiem. Ogólnie to nawet ujdzie, mogło być lepiej (ten czarny tekst i róża niezbyt są ładne wg. mnie).
Co do menu, fifi niezbyt to wytłumaczył, jest widoczne. Ale mogło być lekko oddzielone od treści (np. belka i gradient z lewej do prawej strony w tle).
Spawnm
usuń adres strony z grafiki i popraw ten wielki napis aby nie pisało black hower tongue.gif
Dodatkowo baner zbyt wielki.
Całość nie wiem czemu ale kojarzy mi się z podpaską , ta nie pasująca czarna róża tylko jakoś ratuje stronę aby jej nie nazwać stroną hurtowni podpasek .

Przepraszam jeśli uraziłem , ale taka moja opinia.
blooregard
A mnie ta czarna róża kojarzy się z żałobą.
Generalnie żadna rewelacja.
Speedy
To będzie blog kwiaciarni o profilu pogrzebowym?
Ciupaska
Dokładnie o to samo chciałem spytać laugh.gif
lukada
Po pierwsze: dziękuję za opinie i gratuluję niektórym czytania ze zrozumieniem - "Nazwa jak i adres są zmyślone". Miało to pokazać, gdzie jest nazwa bloga.
Po drugie: nie, nie ma to żadnego związku z kwiaciarnią. To, że róża się pojawia, to nie znaczy, że być musi(notabene, jest to róża z okładki płyty DM "Violator").
Po trzecie: design miał być prosty, jak to na bloga, żadnych bajerów graficznych, przesadnie upiększających, tylko drobne - perły, pattern, róża w opacity.
A co do menu, to nie wiem, w czym wam przeszkadza. Rzadko który jego design jest podobny do designu jakiejś witryny, dużego portalu. Bo to jest blog. I nikt z odwiedzających się na to jak na razie nie uskarżał.
Speedy
No to napisz, jaka jest tematyka tego bloga, bo na razie ten wygląd do mnie nie przemawia. Po prostu nie podoba mi się ten projekt, ale to już jest kwestia gustu winksmiley.jpg.
Cytat
notabene, jest to róża z okładki płyty DM "Violator"

a prawa autorskie mamy? snitch.gif
ayeo
Witam!

Dajesz layout do oceny, a potem tekst: "To, że róża się pojawia, to nie znaczy, że być musi"! No oceniamy z różą czy bez róży? Czy mamy sobie może wyobrazić coś innego w tym miejscu? Jeśli wystawiasz swoje prace to bądź przygotowany na krytykę, moim zdaniem, całkiem uzasadnioną. "Bo to jest blog. I nikt z odwiedzających się na to jak na razie nie uskarżał." - to faktycznie jest argument! Więc po co chciałeś, żebyśmy oceniali!?

Wiem, że się napracowałeś nad tą grafiką. Wiem, że trudno krytycznie spojrzeć na własną twórczość. Jednak prawda jest taka, że ten lay jest po prostu kiepski. Nie ma się co obrażać tylko wyciągnąć wnioski, a za 2-3 lata będziesz zbierał same pochwały winksmiley.jpg Nikt się nie urodził mistrzem Photoshopa winksmiley.jpg

Pozdrawiam!
drake88
Może być, prostota cieszy oko. Jak najbardziej pozytywnie.
pyro
Jeżeli to jest blog dla emo -> 10/10
Gutaj
Pyro a widzisz tam gdzieś siekierki i skalpele oraz krew questionmark.gif bo ja nie ^^
Jak dla mnie desing ni z du** ni z pietruchy ^^
Stopki Brak ^^
Tam gdzie jest tekst jest efekt. a pamietaj tam gdzie jest text który jest podmieniany za kod nigdy nie daje sie napisów z efektem chodzi mi tu o newsa i prawy panel chyba ze to jest calość jako news ^^, cień pod tą różą dobra będę pisał tulipanem bo się łatwiej pisze ^^ jak już powiedziałem cień nie wyglada on za dobrze, tulipan wygląda na źle wyciętego ^^. Strona nie jest bardzo dobrze wykonana, ale tragiczna też nie jest ^^ 2/10
Pr0100
czarny tulipan, czarny napis w topie, czarna czcionka, czarne obramowanie. Jedyne co sie wyróżnia to niebieskie paski których pattern wygląda jak z tureckiego swetru.

1/10
lukada
Cytat(ayeo @ 24.07.2009, 08:05:53 ) *
Dajesz layout do oceny, a potem tekst: "To, że róża się pojawia, to nie znaczy, że być musi"!

Razem z poprzedzającym zdaniem sens tego zdania się zmienia tongue.gif. Chodziło mi o to, że skoro róża się pojawia, to nie znaczy, że to musi być strona kwiaciarni.

Cytat(ayeo @ 24.07.2009, 08:05:53 ) *
"Bo to jest blog. I nikt z odwiedzających się na to jak na razie nie uskarżał." - to faktycznie jest argument! Więc po co chciałeś, żebyśmy oceniali!?

I znowu wyrwane zdanie winksmiley.jpg. Tym razem chodziło mi o menu, którego nie uwydatniałem, bo nikt się nie uskarżał.

A zdanie "jeżeli to jest blog dla emo -> 10/10" kolegi pyro to jest już dla mnie mało konstruktywna krytyka, delikatnie mówiąc.
sf
Zdecydowanie lepszy efekt uzyskałbyś gdybyś nie powielał motywu z tła przy tych niebieskich paskach. Powinno tam być coś innego i nie takiego bladego.

W ogóle nie ma opracowanego wyglądu menu oraz wyświetlanego artykułu.

Pracę wyceniłbym na ~ 20 zł.
Adrian Staniszewski
dla mnie tragedia, popieram ze lata '90..
tak nie powinno sie tworzyc
pyro
Cytat(lukada @ 2.08.2009, 10:32:20 ) *
A zdanie "jeżeli to jest blog dla emo -> 10/10" kolegi pyro to jest już dla mnie mało konstruktywna krytyka, delikatnie mówiąc.

Myślałem, że jesteś na tyle inteligentny, że zrozumiesz tę aluzję. No cóż... pomyliłem się.

Tłumaczenie: Chodzi o ponurość designu, wygląda jakby był przeznaczony dla kogoś, komu świat się kończy, kto ma żal do życia (emo), jak koledzy wyżej napisali -> dla zakładu pogrzebowego. Tudzież jakby byli oni odbiorcami tego bloga, to design byłby trochę w porządku.

Mam nadzieję, że teraz zrozumiałeś.
lukada
Cytat(pyro @ 2.08.2009, 14:32:14 ) *
Myślałem, że jesteś na tyle inteligentny, że zrozumiesz tę aluzję. No cóż... pomyliłem się.

Tłumaczenie: Chodzi o ponurość designu, wygląda jakby był przeznaczony dla kogoś, komu świat się kończy, kto ma żal do życia (emo), jak koledzy wyżej napisali -> dla zakładu pogrzebowego. Tudzież jakby byli oni odbiorcami tego bloga, to design byłby trochę w porządku.

Mam nadzieję, że teraz zrozumiałeś.

A gdzie ja stwierdziłem, że nie rozumiem? Ale jeśli ktoś już pisze opinię, to niech się choć trochę wysili i napiszę choć jedno porządne zdanie. Poza tym, nie uważam, że szare i czarne kolory to tylko "emo" i "zakład pogrzebowy".
pyro
Cytat(lukada @ 2.08.2009, 14:57:26 ) *
A gdzie ja stwierdziłem, że nie rozumiem? Ale jeśli ktoś już pisze opinię, to niech się choć trochę wysili i napiszę choć jedno porządne zdanie. Poza tym, nie uważam, że szare i czarne kolory to tylko "emo" i "zakład pogrzebowy".

Zgadza się, szare i czarne kolory są profesjonalne i potężne w swojej istocie jeśli są dobrze wykorzystane.

Tylko jedna rzecz... o czym my mówimy? Przecież nie o rybach tylko o tym konkretnym designie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.