Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Multimedialna lista przebojów
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
m-naw
Witam,

co sądzicie o www.lista-przebojow.pl ?

Ideą tego serwisu jest zgromadzenie najlepszych utworów muzycznych w jednym miejscu oraz odtwarzanie ich tak jak w programach instalowanych na komputerze. Aplikacja automatyczne przeskakuje do następnego przeboju, umożliwia losowanie utworu z listy czy przenoszenie obiektów metodą "złap i upuść".

Poprzez unikalny system głosownia to Ty decydujesz, które przeboje są aktualnie najgorętsze. Możesz również dodawać utwory do serwisu i stać się prawdziwym odkrywcą muzycznych hitów.

Założeniem przy tworzeniu była raczej prostota grafiki, przejrzystość i funkcjonalność, co z tego wyszło sami oceńcie.

Symfony 1.2 + Prototype

Lista przebojów
r4xz
gdyby nie to, że dojść spora osób ma IE, a właśnie tam strona wygląda mniej ciekawie.

reszta już git. nawet muza fajna, chociaż wyłączyłem bym odtwarzanie jej przy każdym otworzeniu strony - czasem to wkurza tongue.gif
Cysiaczek
Ten ajax indicator jest w złym miejscu i dodatkowo jak klikasz zakładki, to znikają na czas ładowania. Poza tym ok, choć mnie tematyka nie interesuje. Wolę mp3.

Pozdrawiam
Fifi209
Jak wyżej, zakładki znikają. Obrazek "loader" pojawia się w złym miejscu.

W dodatku po wyłączeniu javascript strona prawie leży. (np. ocenianie)
kilab
Ogólnie strona prezentuje się dość dobrze wg. mnie. Pomysł też wydaje sie innowacyjny. Ale funkcjonalność dry.gif , zanim odpalilem film, jaki chcialem to dobre 2 minuty minęły tongue.gif i dalej za bardzo nie wiem. Przydało by się żeby ktos ją potestował trochę smile.gif
m-naw
Dziękuję za opinie.

Wiadomo strona w przeglądarkach bez JS leży ale to nie dla nich jest zrobiona. Całość jest w fazie testów (choć nie ma znaczka beta) dlatego zbieramy opinie i poprawiamy. Co do wyglądu w IE, to między IE7, IE8, a FF nie zauważyliśmy istotnych różnic (prócz dropdown menu, które dopracujemy). W IE6 kuleje i nad poprawą w tej przeglądarce się głównie skupiamy (co jest trudne ze względu nawet na position: fixed). Indicator zostanie poprawiony, a w niedalekiej przyszłości na starcie nie będzie odtwarzania.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.