Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [strona] Cllex.com
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
gg1985
Witam

Proszę o ocenę strony. Jest to strona firmy, która zajmuje się projektowaniem stron internetowych.

www.cllex.com

Z góry dzięki

Pzdr
Fifi209
Samo logo wygląda tragicznie - jakby się strona chciała rozjechać i była w trakcie.

Ogólnie mało nawiązuje do programowania.
Fishu
Mi się bardzo podoba, całkowicie się nie zgadzam z moim poprzednikiem smile.gif
Logo całkiem niezłe, a co do nawiązania do programowania (?) - nie rozumiem tego.
Shadowsword
W życiu nic bym nie zamówił na takiej stronie. Wygląda jak jakiś blog na darmowym szablonie. I do tego słabym ;/. Zazwyczaj strony firm tworzących strony wyglądają nowocześnie i są "wypasione" by pokazać, że twórca zna się na rzeczy. A tutaj kawał wolnego miejsca po prawej stronie, jakieś dziwnie porozstawiane prostokąty i napis "język polski" w prawym górnym rogu.

I się nie waliduje, co nie powinno mieć miejsca na takiej stronie. Gratuluję, że popełniłeś tylko 1 błąd
Cytat
Line 71, Column 41: Attribute "target" exists, but can not be used for this element.

Ale jednak 1 błąd jest winksmiley.jpg

@offtopic // bo z założenia nie komentuje się tutaj treści
Formularz przyjmowania stron jest strasznie skomplikowany i trochę bez sensowny. Np. czy ktoś kto zamawia (czyli prawdopodobnie robi to dlatego, że sam nie potrafi) będzie wybierał pomiędzy rodzajami XHTMLa? Bo nawet ja nie wiem czym się różnią. Jaki sens ma punkt "ustawienia wyglądu" jeśli są tam tylko 3 pytania, a całą reszte i tak będziesz musiał dokładnie omówić? Imo powinieneś jeszcze raz przemyśleć budowe formularza.

Cytat
Mi się bardzo podoba, całkowicie się nie zgadzam z moim poprzednikiem smile.gif
Logo całkiem niezłe, a co do nawiązania do programowania (?) - nie rozumiem tego.

Logo mnie też się podoba.
Cypherq
Cytat(fifi209 @ 10.08.2009, 10:12:49 ) *
Samo logo wygląda tragicznie - jakby się strona chciała rozjechać i była w trakcie.

Ogólnie mało nawiązuje do programowania.

Oho, pewnie miał wrzucić tam zdjęcie programisty, albo kawałek pętli okraszonej czcionką Courier New, żeby wyglądało bardziej tajemniczo i programistycznie? Czy klawiaturę (bardzo oryginalnie byłoby).

Co do zarzutów o prostotę i to, że zazwyczaj strony firm to wypasione wizytówki - jeśli flash lub JS powodują, że taka strona ładuje się u mnie 'chwilę' (FF, 2mb ADSL), wychodzę. Strona powinna być PROSTA i PRZEJRZYSTA, czyli taka jak ta. Klient który kompletnie nie zna się na komputerach, internecie itd. powinien od razu rozpoznawać co jest linkiem, kontaktem itp.

Jestem na tak! Niech żyje prostota! smile.gif
Shadowsword
Strony we flashu i java script długo się ładują, ale za pomoca kilku grafik i css'a można zrobić cudo winksmiley.jpg

Wpisałem w google "projektowanie stron www" i wybrałem pierwszy od góry po prawej stronie link sponsorowany. Trafiłem na http://www.s-d.pl/agencja_interaktywna.
Witryna poza tym czymś do przewijania to sama grafika, html i css i zobacz jak ładnie wygląda!
Moli
Jezu formularz zamówienia to tragedia, kto to wymyślił ohmy.gif Strona prosta to plus, ale słabo przemyślana. Za pusto w topie, po co tyle miejsce po obu stronach ? Po co ten napis "Język polski" ?

Ocena: 4/10
gg1985
Napis po to, bo miała być jeszcze wersja angielska.

@shadowsworld To jest strona jakiejś sp. z o.o. więc nie porównuj
drake88
Prosta, przejrzysta. Tak trzymaj... happy.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.