Nie wiem czy założyłem ten temat w dobrym dziale ale nie byłem pewien, czy w dziale hydepark kto kolwiek był by zainteresowany dyskusją na tak nudny temat

Na stronie głównej wyświetlane by były jedynie miniatury pierwszego napotkanego we wpisie zdjęcia + kilka pierwszych słów wpisu.
Wiem jak to napisać i ogólnie nie kuleje jeśli chodzi o umiejętności, nie wiem jednak jak to rozwiązać żeby działało w miarę szybko i efektywnie. Stąd też pierwsza seria pytań (być możę będą kolejne) :
1. W jaki sposób zapisywać ściągnięte z rssa informację ?
Ogólnie przychodzą mi do głowy trzy sposoby :
a ) za każdym razem kiedy użytkownik wchodzi na stronę rssy ściągane są z podanych urli ale to chyba najbardziej nieefektywne rozwiązanie jakie można sobie wyobrazić

b ) (cron) Skrypt ściąga całą zawartość wpisu, szuka pierwszego obrazka, wybiera pierwsze słowa wpisu i jedynie te informacje zapisuje w bazie i na serwerze(+ oczywiście użytkownika, link itp)
c ) (cron) skrypt ściąga całą zawartość wpisu i dodaje ją w całości do bazy danych a kiedy użytkownik odwiedza stronę, treść generowana jest na podstawie zawartości bazy danych
jeśli będzie jakiekolwiek zainteresowanie tym tematem to zadam kolejne pytania

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc !
Bajki