Deirathe, to widzę że muszę poznać Pythona

Broniłem się przed nim zawsze, ale jeśli potrafi robić okresowo zapis do bazy danych, to z pewnością jest to dużo wydajniejsze rozwiązanie. Z resztą miałem właśnie pytać, czy nie da się robić operacji na bazie danych w pamięci, bo na szybkie dyski to mnie stać na początku nie będzie... A ram nie jest taki drogi, a znacznie szybszy. I tak, będę to stawiać albo na własnym sprzęcie, albo wynajmować cały wirtualny serwer, za 10 euro na miesiąc jest już taki 1Ghz, na 100Mbit łączu, co wcale nie wypada źle. A i tak instalują to co Ty chcesz

Też mały offtop, ale z tym związany, zawsze wydawało mi się iż czas dostępu to czas, który dysk potrzebuje aby dobrać się do informacji. Nowe dyski flash`owe mają w danych wpisane 0,2 ms, jednak z tego co wiem, właśnie na długość dostępu do różnych plików nie ma sensu jeszcze ich stosować na serwery. Z pewnością jakieś pojęcia mylę, wie ktoś może jakie?

Krowal, to tylko ze względu na to, iż CSS jest dla mnie zupełną nowością i nie mogłem się powstrzymać od komentarza, bo myślałem że mnie szlag trafi przy ostatnim projekcie, gdy sobie wymyśliłem na przykład position: fixed

. Czy też slideDown w javaScript i zobaczyłem jak to chodzi na IE 8.0...