Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [wolontariat] programista html+css do gry webowej
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
sherkan777
Witam,
Poszukuję programisty html+css (tylko te 2, zadnego php/flash) do gry webowej.
Gra to strategia webowa rozgrywana w starożytnym rzymie, gdzie gracz zakłada konto i staje sie przywódcą wioski.

W miarę rozwoju budujemy lepsze kopalnie, tworzymy armię, podbijamy nowe prowincje i stajemy się imperatorem.
W grze można budować okręty, machiny oblężnicze, piechote, kawalerie.

Mam wykonany i pocięty layout, w tej chwili pracuję nad silnikiem, więc w miarę rozwoju potrzebuję podstron html/css zeby wszystko spiąć w całość.

Osoby zainteresowane podjęciem współpracy proszę o kontakt: sherkan (mapłka) o2.pl

Tutaj znajdziecie screen z gry: http://img143.imageshack.us/i/layprobka.jpg/
Na czerwono zaznaczyłem co potrzebuję wykonać, takie tabelki, divy, ramki tzw body.

Wszystko musi byc zgodne z w3c i poprawnie wygladac w FF/Opera/IE
thek
Na samym html nie zajedziesz nigdzie w przypadku gry przeglądarkowej. Będziesz robił podstrony dla każdej możliwej kombinacji? Już samo logowanie użytkownika i wyświetlenie jego strony głównej sprawi, że będziesz musiał jakiegoś dynamicznego rozwiązania użyć. Samym html i css tego nie osiągniesz. To, że kod Ci się jako html w przeglądarce wyświetla, nie oznacza to, że na serwerze masz pliki html. Na Twoim miejscu z takimi podstawami programowania to nawet nie brałbym się za to, bo nawet jeśli ktoś dałby Ci gotowca, to i tak byś jako administrator coś spaprał bo nie wiesz "co z czym się je". Jeszcze byś przypadkiem skasował coś lub zapomniał skopiować/poprawić i potem byś jechał na twórcę skryptu, zamiast widzieć problem po swojej stronie. Jeśli sądzisz, że ktoś odwali za darmo dla Ciebie coś, za co możesz mieć kasę i ma pewność, że nic kompletnie z tego nie kumasz to jesteś bardzo naiwny, lub po prostu na naiwność kogoś liczysz. Layout się robi i tnie w najgorszym przypadku 1-2 dni, ewentualnie dorzucając z czasem dodatkowe grafiki. Pisanie kodu i jego debug to zazwyczaj tygodnie. Porównaj sobie co wnosisz Ty, bo moim zdaniem nic. Nawet pomysł zerżnąłeś z innych gier tego typu. Nie sądzę, że ktoś przy zdrowych zmysłach Ci na to ogłoszenie odpowie.

EDIT: dla Pana niżej: odpowie w sposób oczekiwany przez autora biggrin.gif
EDIT2: Nigdy i nigdzie nie twierdziłem, że jestem zdrowy na umyśle. Wprost przeciwnie. Uważam, że każdy informatyk ma ostro w dynce nawalone, a ja już w szczególności laugh.gif
nospor
Cytat
ie sądzę, że ktoś przy zdrowych zmysłach Ci na to ogłoszenie odpowie.
Ty odpowiedziales.... winksmiley.jpg
dr_bonzo
@thek

No ale programista powienien miec umiejetnosc czytania ze zrozumieniem.

Z tego co przeczytalem, to kolega potrzebuje kodera html+css, zeby przygotowywac szablony ekranow. Ludzi od php juz maja smile.gif

Cytat
Mam wykonany i pocięty layout, w tej chwili pracuję nad silnikiem, więc w miarę rozwoju potrzebuję podstron html/css zeby wszystko spiąć w całość.
Spawnm
Cytat
programista html+css

W html się nie programuje winksmiley.jpg
thek
Cytat(dr_bonzo @ 15.09.2009, 13:06:47 ) *
No ale programista powienien miec umiejetnosc czytania ze zrozumieniem.

Kod
w tej chwili pracuję nad silnikiem, więc w miarę rozwoju potrzebuję podstron html/css zeby wszystko spiąć w całość.
To ja zadam może ogólne pytanie... Od kiedy silnik gry przeglądarkowej pisze się w html/css? Koleś nie ma silnika więc logiczne, że chce go napisać i o to właśnie prosi. Jak sobie wyobrażasz napisanie engine'u do takiej aplikacji w wymienionych html/css? Czytam ze zrozumieniem i po prostu widzę, że koleś myśli nad algorytmem, ale nie ma osoby, która mu ten silnik potem przepisze na funkcjonalny kod. Bo czy skoro miałby kogoś od php to potrzebowałby osobnej osoby by mu tylko widoki zrobiła? Przecież to i tak widok zależy także od danych jakie dostanie. A to jak na razie nie jest chyba jeszcze opracowane skoro dopiero ma pomysły na silnik gry.
Najlepiej niech się sam autor wypowie by wyjaśnić, ale sądzę, że moje myśli biegna prawidłowym torem, tylko autor wypowiedział się niejednoznacznie.
sherkan777
Zle mnie zrozumieliście...
Potrzebuję programisty html+css, który wykona podstronki do layoutu + jakies drobne graficzki typu ramkia,cien, button itp.

Jeśli chodzi o silnik to nie wiem skąd wogole piszecie dlaczego mam zmaiar pisać silnik w php skoro napisalem ze to nie php.
2. znam się na programowaniu... ale nie znam dobrze html+css i grafiki, nigdy nie bylem w tym dobry, zawsze jakies dziwolągi mi wychodzą, a szukam jakiegoś wirtuoza, który rozróżnia więcej niz 16 kolorów bo moja wiedza ogranicza sie do tylu:)

a tak ze szczegółów projektu:
Gra jest pisana w javie w technologii Seam + JSF + Facelets, Servlets, Jboss Drools, RichFaces, oparta o bazę postgres 8.1 jako pomost do bazy uzywam jdbc, ze względu na wydajnosc. Połowa gry jest napisana w procedurach składowanych pl/pgsql. Wszystko stoi na serwerze tomcat 6.0 i systemie linux centos.

Jeszcze raz powrótrzę ze nic z php nie uzywam i nie korzystam z zadnych silników, engineów, modów,czy jak to zwał, wszystko piszę od -> 0.

Tutaj jest gotowy,pocięty layout, na czerwono zaznaczyłem zmieniające się body. Takie proste ramki/divy będę potrzebował:
http://img441.imageshack.us/i/layprobka.jpg/

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.