Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Car tuning [nowa gierka]
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
boosik01
Witam smile.gif I chce wam przedstawić moje cudo smile.gif

Gra jest już prawie skończona, ale musze zrobić jeszcze kilka duperelków m.in Poprawić ortografię, oraz poustalać ceny trudności wyścigów itp tongue.gif

Lecz teraz już wszystkich zapraszam smile.gif)

Link: freak.2ap.pl // Serwer na 1000% będzie zmieniany tongue.gif

Proszę o nawet ostrą krytykę ;P
Spawnm
w inputach nie znika login i gwiazdki, brak walidacji pól przy rejestracji, źle wyświetla dane w czacie: a\'la
boosik01
Cytat(Spawnm @ 15.10.2009, 18:09:41 ) *
w inputach nie znika login i gwiazdki // Zrobie to smile.gif

, brak walidacji pól przy rejestracji // Hmm.. rejestracja nie jest do końca zrobiona tongue.gif Ale w najblizszym czasie będzie i to smile.gif
, źle wyświetla dane w czacie: a\'la // Hmm... można jaśniej?

Spawnm
brak zapamiętaj usera
(co do a\'la -> zajazd-> wpisuje a'la pokazuje z \)
Wyścig nie działa,
w profilu nie widzę edycji danych...
boosik01
Cytat(Spawnm @ 15.10.2009, 18:17:21 ) *
brak zapamiętaj usera
(co do a\'la -> zajazd-> wpisuje a'la pokazuje z \)
Wyścig nie działa,
w profilu nie widzę edycji danych...

Z tym zajazdem to tak celowo zrobiłem by nie interpretowało znaków ' oraz "

Wyścigi działają, przynajmniej mi, a jeśli tobie nie to podaj konkretnie co nie działa:P

Edycja jest w ustawieniach ;P
jmail
biggrin.gif

wykorzystywanie błędów w kodzie jest zabronione biggrin.gif

miałem -170

zapłacisz tyle kasy ile masz biggrin.gif

zapłąciłem -170 i mam zero biggrin.gif

Czy tutaj coś sie robi oprócz klikania na wyścigi? oO
boosik01
Wiesz co? Przy każdej grze można zadać sobie to samo pytanie, ale ja Ci odpowiem są w grze dwa główne wątki wyścig z "kompem" oraz przeciwko graczowi, no można jeszcze będzie założyć własny team i tam będą walki między nimi.
jmail
fajnie. ale jak do tej pory każdy wyścig przegrałem poza tymi dwoma z pierwszego selecta. poza tym na jakiej zasadzie to się odbywa? bo ja tu widzę jakiś mętny algorytm uzależniający wprost coś od czegoś.

I nie w każdej grze. zobacz takie Ogame. Tam masz system walk oparty o kilkanaście statków. Sam decydujesz w jakiej konfiguracji flotę płodzisz. a tu jakie są zależności? im więcej kapuchy wydasz na osprzęt tym lepiej? i nie ma znaczenia czy dobierzesz taką część czy inną. jak weźmiesz obydwie będzie lepiej. tak? dobrze to rozumiem?

Poza tym zobacz. napiszę inteligentny automat który co 10 sekund będzie puszczał mi wyścig i kupował paliwo w razie W + naprawy. dobra wylogujesz mnie raz na godzinę poświęcę się i 18 razy w ciągu doby zaloguję się i puszczę automat od nowa. Po miesiącu grania (nie pamiętam 80 złociszy za najmniejszą wygraną jest?) będe miał 20.736.000 złociszy. Wszystko za to kupię czy zabraknie? jak zabraknie to kupię co się da i przejdę na wyścigi z wyższą wygraną. DO tego respekt w ciągu miesiąca mi urośnie 259.200 * minimalny respekt po wyścigu. I to już wszystko? po miesiącu grania będę w stanie wyzwać każdego? Przecież to do tego się sprowadza. Gdybyś zróżnicowal. Podział na miasta na przykład. W tym mieście zdobywasz kupę respektu, ale zarobki słabe. W innym dużo kapuchy ale respekt żaden. Do tego dorobiłbyś nie wiem jakieś zbajerzone opcje.

Poza tym to jest gra na gotowym silniku RACE jak jest napisane. Co w nim zmieniłeś? Co dodałeś? Co mamy ocenić?

To tak jakbymwystawił klon OGame (mam taki) na silniku XNova i bez zmian (a sporoich zrobiłem - chociażby sprawny silnik walk) i powiedział oceniajcie grę. Design mam oceniać?

Nie chcę Cię demotywować. Nie o to chodzi. Bardziej chodzi mi o to, zebyś zdał sobie sprawę, ze Twoja gra nei jest wyjątkowa i popracował nad tym co zrobić, żeby taka się stała smile.gif
nospor
Cytat
Z tym zajazdem to tak celowo zrobiłem by nie interpretowało znaków ' oraz "
to sobie escapuj na poziomie zapytania a nie ty nam przy wyswietlaniu escapujesz te dane...
boosik01
Hmm... jutro lub dziś zrobie dwie lub trzy lokacje tzn. miasta smile.gif) dzięki za pomysł tongue.gif

P.S Gre wam dałem tylko do testów i do oceniania więc wszystko się zmieni ;P
Kildyt
Cytat(boosik01 @ 15.10.2009, 18:03:59 ) *
Proszę o nawet ostrą krytykę ;P
Jesteś masochistą, heh? smile.gif

Skupię się na kodowaniu:
  • <title>Untitled Document</title>
  • meta tagi! gdzie jesteście?!
  • rozróżnij class od id
  • za dużo stylów w HTML-u
  • paragraf, który nie zawiera tekstu tylko input?
  • IMHO nie istnieje obrazek, którego nie dałoby się opisać
  • div, div, div....
  • menu na ul to dobry pomysł
  • font?! i?! dostal.gif
  • <br><br>
  • a standardy poszły w las spie.gif

Ogólnie: kod do poprawy. Jest wiele błędów, spowodowanych chyba niedoświadczeniem.
boosik01
Oj zajrzałeś w kod strony tongue.gif

Szablon nie jest mój, bo grafikiem nie jestem, szablon jest z d4u ;P
Kildyt
Cytat(boosik01 @ 16.10.2009, 19:24:12 ) *
Oj zajrzałeś w kod strony tongue.gif

Szablon nie jest mój, bo grafikiem nie jestem, szablon jest z d4u ;P
d4u na stos, haha biggrin.gif

A propos, nie obawiasz się konkurencji? Są już gry tego typu.
boosik01
Nie obawiam się ;P

Przerabiam ta gre dlatego że chce się czegoś nauczyć i pokazać "kolegą" z takiego jednego forum że da się ładnie przerobić ten silniczek gry tongue.gif
Meares
Tylko szkoda, że jak chcesz zrobić jakąś modyfikację to zawsze się tych kolegów pytasz... Wszystkie modyfikacje w twojej grze zostały opisane na tym pewnym forum, a oryginalnego to tam nie ma nic.

Co do czatu: wprowadzając dane używasz addslashes, odczytując i wyświetlając stripslashes.

PS. Nie chwal się tym, że masz tam PvP (bo tak zrozumiałem), bo jeśli dobrze pamiętam to PvP dodałem ja w wersji Race 1.12 by Meares...
frytek92
Ogólnie gra nie jest zła tylko ma jeden wielki problem wchodzę na nią i nie wiem co mam zrobić powinien być jakiś samouczek który daje graczom wskazówki postaw na pomoc. Kolejny wg mnie poważny powód to nawigacja ! Nowa Podstrona = Szukanie W Menu.

Wg mnie powinieneś oprzeć nawigacje na Ajaxie. Jeżeli nie potrafisz to w jQuery jest fajna funkcja load() naprawdę 100 razy lepiej będzie się grało.

Ps.Czy masz poważne plany z grą czy tylko robisz żeby się nauczyć questionmark.gif?
boosik01
Mam poważne ;P

A PvP to jest inne już niż ty meares robiłeś ;P

Samochuczek będzie za nie długo a gra rusza dopiero za jakieś 2 tygodnie tongue.gif
Beafraid
szablon ze strony D4u. z tego co wiem trzeba umiescic jakiś odnosnik do ich strony winksmiley.jpg
bim2
Cytat(Beafraid @ 1.11.2009, 19:15:20 ) *
szablon ze strony D4u. z tego co wiem trzeba umiescic jakiś odnosnik do ich strony winksmiley.jpg

No to niestety, nie wiesz.
Nie ma takiej potrzeby.
thomson89
Cytat(bim2 @ 2.11.2009, 22:38:16 ) *
No to niestety, nie wiesz.
Nie ma takiej potrzeby.

Dokładnie!

Co do gry:

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'boosik01'@'localhost' (using password: YES) in /home/freak/domains/freak.2ap.pl/public_html/baza.php on line 14

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'krzaq'@'localhost' (using password: NO) in /home/freak/domains/freak.2ap.pl/public_html/nowy_user.php on line 32

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/freak/domains/freak.2ap.pl/public_html/nowy_user.php on line 32
rafal12121
bardzo ładnie wszystko...
tylko logo...logo na pewno do poprawy bo takie to raczej zbyt fajne nie jest
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.