fajnie. ale jak do tej pory każdy wyścig przegrałem poza tymi dwoma z pierwszego selecta. poza tym na jakiej zasadzie to się odbywa? bo ja tu widzę jakiś mętny algorytm uzależniający wprost coś od czegoś.
I nie w każdej grze. zobacz takie Ogame. Tam masz system walk oparty o kilkanaście statków. Sam decydujesz w jakiej konfiguracji flotę płodzisz. a tu jakie są zależności? im więcej kapuchy wydasz na osprzęt tym lepiej? i nie ma znaczenia czy dobierzesz taką część czy inną. jak weźmiesz obydwie będzie lepiej. tak? dobrze to rozumiem?
Poza tym zobacz. napiszę inteligentny automat który co 10 sekund będzie puszczał mi wyścig i kupował paliwo w razie W + naprawy. dobra wylogujesz mnie raz na godzinę poświęcę się i 18 razy w ciągu doby zaloguję się i puszczę automat od nowa. Po miesiącu grania (nie pamiętam 80 złociszy za najmniejszą wygraną jest?) będe miał 20.736.000 złociszy. Wszystko za to kupię czy zabraknie? jak zabraknie to kupię co się da i przejdę na wyścigi z wyższą wygraną. DO tego respekt w ciągu miesiąca mi urośnie 259.200 * minimalny respekt po wyścigu. I to już wszystko? po miesiącu grania będę w stanie wyzwać każdego? Przecież to do tego się sprowadza. Gdybyś zróżnicowal. Podział na miasta na przykład. W tym mieście zdobywasz kupę respektu, ale zarobki słabe. W innym dużo kapuchy ale respekt żaden. Do tego dorobiłbyś nie wiem jakieś zbajerzone opcje.
Poza tym to jest gra na gotowym silniku RACE jak jest napisane. Co w nim zmieniłeś? Co dodałeś? Co mamy ocenić?
To tak jakbymwystawił klon OGame (mam taki) na silniku XNova i bez zmian (a sporoich zrobiłem - chociażby sprawny silnik walk) i powiedział oceniajcie grę. Design mam oceniać?
Nie chcę Cię demotywować. Nie o to chodzi. Bardziej chodzi mi o to, zebyś zdał sobie sprawę, ze Twoja gra nei jest wyjątkowa i popracował nad tym co zrobić, żeby taka się stała