Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z folderem
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
robin5hood
Mam problem z folderem Pobieranie, czasmi nie chce sie zmykac i muszę resetować kompa i wyskakuje tez czasami po wejściu do tego folderu takie coś
vokiel
Zobacz prawa dostępu do pliku, albo czy przypadkiem nie masz jakiegoś autorun.inf, albo czy w trakcie coś nie blokuje do niego dostępu (program do pobierania)
robin5hood
a jak sprawdzić czy mam autorun.inf?
vokiel
Otworzyć folder z pokazaniem wszystkich plików (ukrytych, systemowych)
robin5hood
zrobiłem tak wziąłem pokaż ukryte pliki i foldery w tym pliku Pobieranie i nie widze takiego autorun.inf
vokiel
Gdy otwierasz ten katalog, i wyskakuje ten komunikat, to czy w trakcie coś się pobiera do tego katalogu ?
seth-kk
co masz domyslne (pogrobione) w menu kontekstowym tego folderu?
mysle ze nie zaszkodzi skan antyvirem
robin5hood
przeskanowałem ale nie wykryło nic. problem wystepuje wtedy gdy chce z niego coś usunac lub zmienić nazwe jakiegos pliku który tam jest.
Ten problem nie jest za każdym razem tylko czasami. Najgorsze jest to że wtedy nic nie moge zrobic tylko resetuje kompa. Niekiedy po wejściu do tego folderu wyskakuje to co w pierwszym poście.
Blame
Wydaje mi się, że jakiś program korzysta z tego folderu i blokuje i dostęp. Spróbuj powyłączać wszystkie zbędne procesy w Menedżerze zadań, ew. możesz uruchomić kompa w trybie awaryjnym. W tedy zobacz czy dalej się tak dzieje.
robin5hood
Najgorsze jest to że niekiedy jest dobrze a niekiedy właśnie tak sie dzieje jak opisałem, żaden proces do niego nie jest podłączony sprawdzałem Unlockerem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.