Widziałem kilka dni temu filmik na youtube (co lepsze nie mogę go ponownie odnaleźć). Na którym bylo pokazane jak koleś tworzy stronkę przy pomocy Zend Framework, ale wykorzystywał do tego jakiegoś IDE, który automatycznie uzupełniał mu składanie.
Pewnie to był IDE skierowany pod kontem tego konkretnego Frameworska (może Zend Studia)
Coś takiego właśnie by mnie interesowało ale nie w odniesieniu do frameworka tylko ogólnym do PHP, JS, XHTML itp. Tzn że po napisaniu np "<input" reszte sobie program domyślnie wstawia lub sugerueje a ja tylko ewentualnie zmieniam parametry. Z racji tego że przy pisaniu aplikacji w PHP najwięcej czasu mi zajmuje tworzenie formularzy XHTML. Niż późniejsze ich oprogramowanie. A ogólnie to bardzo chciałbym sobie przyśpieszyć klepanie kodu. Sprawdzałem Eclipse a nawet Zend Eclipse do PHP ale to nie jest nadal to co mnie interesuje.
Od wczoraj grzebie po google i nawet na tym forum, ale nie znalazłem jakiś konkretnych informacji - na ogół ludzie tylko zachwalaja to lepsze od tamtego ale bez jakiś konkretów. A sprawdzać każdą aplikację to by było zbyt czasochłone.
Wiec może doradzicie mi co by było najlepsze do tego? Zend Studio nie sprawdzałem - ale z tego co wiem jest odpłatne.