Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Masowy upload do SQLa...
Forum PHP.pl > Forum > PHP
deejay
Witam
Mam problem ze stworzeniem skryptu w którym mógłbym z jednego formularza wysłać x plików do katalogu ktorego nazwe wpisze w jednym z pól ( więc fajnie by było jakby folder się tworzył przy tej okazji również ) a skrypt dla kazdego pliku dodał kolejny wiersz w sqla o polach id, nazwa_pliku, nazwa_folderu, ...
Jeśli ktoś wie jak mi pomóc byłbym bardzo wdzięczny ... ;]

Pozdrawiam
borec
ale konkretnie z czym ten problem? nikt ci tu nie napisze gotowego skryptu jesli o to ci chodzi, tu nie caritas
deejay
jasne ... sorry smile.gif
Chodzi o to, że nie wiem jak zrobić, to żeby jak do jednego pola zaznacze ileś tam plików, to po wykonaniu tego skryptu dla kazdego pliku zeby tworzyla wykonywalo sie zapytanie typu:
[sql:1:51ae699793]INSERT INTO tabela (id, nazwa_pliku .... ) VALUES ('id','nazwa_pliku1', ... ) [/sql:1:51ae699793]

myśle ze teraz będzie łatwiej.... Pozdry
party
mozesz zrobic w petli smile.gif
[php:1:dcbd6e64f5]<?php
for($i=1; $i=5; $i++) {
mysql_query("INSERT INTO tabela VALUES(NULL, 'nazwa pliku". $i ."', ....)");
echo('Zapytanie nr. '. $i .' zostało wykonane pomyślnie<br>');
}
?>[/php:1:dcbd6e64f5]
deejay
tyle to wiem smile.gif ... chodzi o to ze sa dwa problemy:
Jeden to html mysle:
Chce stworzyć jedno pole type="file" do którego będe mógł zaznaczyć więcej plików niż jeden ...
A drugi to już php: jak zuploadować te pliki tak aby dla każdego pliku wyzłanego tym formularzem był tworzony osobny wiersz ... podanego wyżej kodu sql ...
pozdry
spenalzo
Jedno pole file = jeden plik.
Możesz zrobić kilka, zapisując nazwy jako tablice.
talee
nemożliwe via standard type="file"
deejay
OK rozwiazalem to troche inaczej ale jesli ktos ma jakas dobra propozycje to chetnie wyslucham ...

pozdr.

---------------------
to jak inaczej moge zrobic masowy upload z poziomu przegladarki ?

pzdr
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.