<?php /****************************************************** * logowanie * sprawdzanie czy sesja jest aktywna ******************************************************/ $_SESSION['user']=$_POST[login]; $nick= $_SESSION['user']; itd.....
I wszystko jest ok tylko problem jest w tym, że po zalogowaniu dostajemy wiadomość, że się zalogowałeś poprawnie, a potem dopiero że przejdź na stronę główną.. (strona główna to nadal ten sam plik) kod tego dotyczący:
<?php /* jezeli kliknieto wyloguj */ if($_GET["wyloguj"]=="tak"){$_SESSION["zalogowany"]=0;echo "Zostałeś wylogowany z serwisu";} /* zalogowano poprawnie */ if($_SESSION["zalogowany"]!=1){ if(mysql_num_rows(mysql_query("select * from admin where user_login = '".htmlspecialchars($_POST["login"])."' AND user_haslo = '".htmlspecialchars($_POST["haslo"])."'"))){ //tutaj sobie chciałem sprawdzić czy w tej części wyświetli się nick z sesji.. wyświetla $_SESSION["zalogowany"]=1; } } else ShowLogin(); } else{ ?>
i po tym odcinku kodu jest ta część strony, gdzie chciałem wyświetlić nick z sesji, tutaj się nie wyświetla ponieważ przeładowałem stronę.. Czy jest jakieś rozwiązanie na ten problem ?