Witam..
Prubuje zrobić skrypt a dokładnie BUTTON który działał by tak ze po kliknięciu na niego wyskakuje mi okienko z Treściami wpisanymi w formularzu. (ma to ziałać jak klasyczny podlą posta na forach)
Kombinowałam na kilka sposobów i miernie mi to wychodziło.
O to Sposoby jakimi próbowałem to zrobić.
Formularz:
Nazwa pliku:
add_news_form<?php
echo 'Dodawanie newsa.<br />';
if ((isset($log) && isset($pass) && $log != "" && $pass != "")) {
echo 'formulaz dodawania newsa';
$godzina = date("H:i:s"); $data = "Dnia $dzien, $godzina";
echo '<form action="admin.php?administrator=add_news_doit" method="post">'; echo '<table style="margin-left: auto; margin-right: auto;">'; echo '<td>Tytuł:</td><td><input name="tytul" type="text" size="34" value="" /></td>'; echo '<td>Data:</td><td><input name="data" type="text" size="34" value="'.$data.'" /></td>';
echo '<td>Autor:</td><td><input name="autor" id="autor" type="text" id="autor"size="34" value="" />'; echo '<td>Krótka Tresc:</td><td><textarea name="tresc" id="content" cols="60" rows="7"></textarea></td>'; echo '<td>Pełny Tekst:</td><td><textarea name="full_tresc" cols="60" rows="7"></textarea></td>';
echo '<input type="reset" value="Wyczysc" /> <input type="submit" value="Dodaj newsa" />'; echo ' <INPUT TYPE="BUTTON" value="Wstecz" onClick="history.back()" />'; echo ' <INPUT TYPE="BUTTON" value="Podglad" onClick="window.open()" />'; }
else {
page_error();
}
?>

Plik Który ma wyświatlać nawsa w podglądzie:
nazwa: view.php
<?php
?>
Za pomocą tego kodu próbowałem to zrobić ale nie wychodziło.

echo '<input type="button" onclick="window.open('preview
.html?content
='+document.getElementById('content
').value,'Podglad
','width
=400;height
=300')" />';
PHP wyświetlało błąd, a gdy pozamieniałe. "" , '' Przycisk nie działał.
zrobiłem też funkcje i wstawiałem ją w input ale nic z tego:
echo ' <INPUT TYPE="BUTTON" value="Podglad" onClick="view_news()" />'; //albo
echo ' <INPUT TYPE="BUTTON" value="Podglad" onClick="view_news('$tresc, $autor, $data, $tytul, $ful_tresc.')" />';
Wie ktoś jak moge to zrobić..?