Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Stracilem style css - czy mozna je jakos odzyskac?
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Volume
Dla mnie dosc powazna sprawa... Dawno sie tak nie wkurzylem, wina jest owszem po mojej stronie bo nie zrobilem kopii stylow i edytowalem sobie cos przez ftp bezposrednio przez total commandera w edytorze topstyle lite - dosc czesto tak robilem i nigdy tak mi sie nie stalo, nagle zapis po zamknieciu edytora sie zawiesil ze nic sie nie dalo zrobic a total zmiany zamiast zapisac to mi wyczyscil caly plik ze stylami:/

No i teraz wracajac do setna, bo mam ciagle ten styl przed oczami otwarty w operze czyli ciagle musi byc gdzies w pamieci przegladarki, czy mozna go jakos odzyskac?

Bardzo bede wdzieczny za pomoc bo inaczej pol dnia w plecy....
skowron-line
Cytat(Volume @ 11.12.2009, 09:45:30 ) *
No i teraz wracajac do setna, bo mam ciagle ten styl przed oczami otwarty w operze czyli ciagle musi byc gdzies w pamieci przegladarki, czy mozna go jakos odzyskac?

Odpal źródło strony i skopiuj sobie style.
phpion
Cytat(skowron-line @ 11.12.2009, 11:12:40 ) *
Odpal źródło strony i skopiuj sobie style.

Ciekawe jak. W źródle zobaczy przecież ścieżkę do pliku ze stylami, a gdy ów plik otworzy to zobaczy pusty plik.

Może poszukaj katalogu, w którym Opera składuje cache (o ile takowy istnieje...). Może tu coś znajdziesz: http://opera:config

//Edit:
U mnie jest to C:\Documents and Settings\Michal\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Opera\Opera\cache ale niestety pliki tam znajdujące się nie nadają się za bardzo do odczytu. Może jednak coś z nich wyhaczysz...
Volume
znalalzem w appdata w temporary internet files, cos zapisalo sie ( w sumie nie wiem czy z opery czy z IE - bo tam tez odpalalem) - nie jest to najaktualniejsza wersja pliku ale zasze cos, dzieki.
phpion
Do TIF zapisuje chyba tylko IE. Nie podawałem Ci tego pomysłu bo myślałem, że chodzi tylko i wyłącznie o Operę. Na szczęście skorzystałeś kiedyś tam z IE smile.gif hehe
nospor
Wpisz sobie w pasek przegladarki opery:
opera:cache
bedziesz mial tam caly cache
phpion
Cytat(nospor @ 11.12.2009, 11:45:46 ) *
Wpisz sobie w pasek przegladarki opery:
opera:cache
bedziesz mial tam caly cache

wstydnis.gif a rozwiązanie było tak proste... smile.gif
thek
Gdy rano miałem dać "Wyślij" to mi ktoś temat przeniósł do innego działu i wyłączył, bo nawet Szukajka nie mogła znaleźć nazwy tematu biggrin.gif

Chciałem tam zauważyć, że dane w cache Opery są dostępne poprzez Narzędzia->Zaawansowane->Pamięć podręczna, co kieruje właśnie na opera:cache smile.gif Źli moderatorzy... Źli biggrin.gif Nie dali mi posta wysłać, A wcale nie był długi tongue.gif
nospor
Cytat
to mi ktoś temat przeniósł do innego działu i wyłączył
Źli moderatorzy... Źli

Po pierwsze: tresc tematu usunał sam autor a nastepnie zalozyl nowy temat w tym dziale. Swoją drogą powinien za to zarobic...
No i "zły" moderator jak zobaczyl taki smiec to go po prostu usunał. a ze thek sie guzdral..... tongue.gif
po drugie: czy na prawdę musiałes walic tu tego offtopa?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.