Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML] PHP nie wykrywa zmiennych
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ensim
Cześć,
Mam na stronie taki oto kod generowany dynamicznie:
-------------------------------------------------------------------------------------------
<form method="post" action="" style="margin: 0px" name="formularz3" id="formularz3">
<tr>
<td class="konfigurujContentTable0td1"><input type="hidden" name="editUnit" value="3">3</td>
<td class="konfigurujContentTable0td1"><input type="text" name="editShort" class="inputY" style="width: 100px" value="KomaTel TEST"></td>
<td class="konfigurujContentTable0td1"><input type="text" name="editFull" class="inputY" style="width: 400px" value="Firma Testowa"></td>
<td class="konfigurujContentTable0td1">Usuń</td>
<td class="konfigurujContentTable0td1"><a href="#" onclick="document.formularz3.submit()">Zapisz</a></td>
</tr>
</form>
-------------------------------------------------------------------------------------------
Na samej górze strony index.php mam kod:

<?php
if (!empty($_POST['editShort']) && !empty($_POST['editFull'])) {
echo $_POST['editShort'].$_POST['editFull'];
}
?>

Problem w tym że mimo iż wpiszę w oba pola formularza dane, to i tak jak dam 'Zapisz' to PHP ich nie wyświetla. Już nie mam pojęcia o co może chodzić.

Dzięki za pomoc
korro
Przed if'em zrób:
  1. print_r($_REQUEST);
zobaczysz, to przesyła formularz.
ensim
Array ( [strona] => konfiguruj [PHPSESSID] => 85b04c50b54a9740f8865121e29b0f5d )

Ooo wygląda na to że nie przesyła, tylko nie widzę błędów w kodzie?

Nie wiem jaka w tym różnica ale jak było !empty to nie działało a jak dałem != '' to jest ok:)

Dzięki korro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.