Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [wolontariat]Osób chętnych do współpracy
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
Khazalid
Witam! Szukam osoby, która byłaby zainteresowana współpracą przy tworzeniu ciekawego serwisu - takiego, którego jeszcze nie było, zapewniam, a przynajmniej nie w profesjonalnej formie.

Nie mogę tutaj dokładnie określić o jaką kategorię mi chodzi, bo jak wiadomo konkurencja nie śpi ; )

Potrzebuję osoby, która że tak powiem "ogarnia" Php + Mysql w stopniu pozwalającym na stworzenie dobrze działającego serwisu. Osoba musi także umieć tworzyć aplikacje w Javie, gdyż najważniejszą częścią serwisu ma być właśnie aplet Java (bądź napisany w innym języku, ale spełniający wymagania).

Generalnie strona ma korzystać z systemu CMS Drupal. Nie sądzę, żeby własny CMS był potrzebny, z własnych doświadczeń i opinii użytkowników wiem, że nadaje się nawet do profesjonalnych zastosowań.

Strona będzie miała layout zrobiony przez niezbyt może doświadczonego, ale na pewno utalentowanego grafika.

Od siebie oferuję oczywiście to, że z własnej kieszeni zapłacę za layout + serwer i domenę. Oprócz tego ogarniam HTML, CSS i podstawy PHP (jeszcze się uczę), więc mniej skomplikowane części serwisu sam wykonuję (jestem właśnie w trakcie konfigurowania CMS'a).

Zapraszam do współpracy, gdyż serwis według mnie ma szanse zrobić furorę, mimo, że docelowa grupa użytkowników nie jest raczej zbyt duża (ale też nie przesadnie mała).

Serwis ma być w przyszłości komercyjny.

Oferty współpracy proszę wysyłać na moją skrzynkę e-mail, dostępną pod adresem khazalid@gery.pl

Dla większej czytelności proszę, aby pisać wg formularza widocznego poniżej.

Kod
Nick:
Imię:
Wiek i ukończone szkoły:
Znajomość PHP (w skali szkolnej słownie, np. dobry):
Znajomość Mysql (j.w.):
Znajomość HTML/CSS (j.w.):
Znajomość Javy (j.w.):
Znajomość innych języków programowania (jakie, i w jakim stopniu, skala jak wyżej):
Znajomość języka angielskiego (skala j.w)
Twoje inne zalety:
Twój ulubiony dowcip:
Dlaczego chcesz ze mną współpracować:
Dlaczego akurat Ty:
E-mail zwrotny:
Gadu-Gadu (opcjonalnie):

Pozdrawiam, Maciej.
Moli
Drogi Macieju, a co oferujesz programistom ? Java i do tego php/mysql to ładną sumę musisz mieć odłożoną na taki projekt.
Khazalid
Suma nie jest duża, aczkolwiek oferuję % z zysków z reklam czy ewentualnie z płatnych kont. Ryzyko jest zawsze, ale jeśli projekt by się wybił, to na pewno programiście by się opłacało.
bim2
Jak jesteś w stanie zagwarantować że się projekt wybije? Takie pakowanie czasu w nie wiadomo co nie ma sensu. Opisz co zamierzasz, jakie są twoje plany z czego chcesz zarabiać. Jak masz zamiar się zareklamować? Serwis może być super ekstra najlepszy ale bez reklamy się nie wybije niestety.
Khazalid
Reklamę załatwiłem póki co w serwisie iblog.com.pl + prowadzę rozmowy w sprawie wymiany reklam z serwisami o podobnej tematyce. Oprócz tego wiadomo, najlepszą reklamą jest reklama ustna, a więc mam już zagwarantowane grono użytkowników, którzy na pewno wciągną w to znajomych, a ci znajomi pewnie kolejnych znajomych. Po uruchomieniu serwisu planuję też reklamę w formie vlepek w moim mieście jak i w innych miastach (w formie konkursu dla użytkowników). Do tego załatwiłem sobie wstępne pozycjonowanie strony za darmo, może nie w jednej z największych firm ale u osoby, która co nie co o tym wie.

Skąd zamierzam zarabiać? Wiadomo, przede wszystkim reklamy. Na początek pewnie systemy typu AdKontekst czy Google AdWords, przy większej popularności także sprzedaż przestrzeni reklamowej dla zainteresowanych firm. Oprócz tego po zdobyciu określonej liczby użytkowników planuję wprowadzić płatne usługi, w przeciwieństwie do tych stosowanych np. na Nasza-Klasa.pl nie będą to bajery, a wymierne korzyści użytkowe.

Jeszcze jeśli chodzi o reklamę, to grupa docelowa użytkowników jest o tyle specyficzna, że w wielu miastach mimo sporej liczby tychże osób wszyscy siebie znają, więc reklama ustna powinna się rozchodzić w szybkim tempie, o ile oczywiście serwis będzie dobrze wykonany.

Myślę, że główną zaletą pomysłu jest to, że nikt na większą skalę tego nie wymyślił. Ja chcę dać kompleksowe narzędzie użytkownikom, nie półprodukt. Jednocześnie aplikacja, którą chętny programista chciałby napisać nie jest zbyt rozbudowana, z tego co pytałem to dla przeciętnego programisty to pare dni luźnej pracy : )

Pozdrawiam, Maciek.
mike
~Khazalid wybacz szczerość ale ktoś prędzej czy później i tak Ci to powie.
Nie znajdziesz nikogo. Nie znajdziesz ponieważ nikt nie lubi pracować za darmo a Ty właśnie to oferujesz w zamian: nic.

Na twoim miejscu zamiast myśleć o tak nieistotnych pierdołach jak vlepki czy groszowe sprawy typu pozycjonowanie pomyślałbym o podstawach.
Nie masz produktu i nie masz nikogo kto Ci go napisze.

Z drugiej strony jeśli Twój pomysł jest tak rewolucyjny jak sądzisz to idź do organizacji typu Venture Capital i pozyskaj finansowanie.
Może przynajmniej opłacisz programistów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.