Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: WebDeveloper ZDALNIE
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
jacusp
Witam,

programista z dużym doświadczeniem i biegłym programowaniem mi.in.
HTML, JavaScript, PHP, MySQL poszukuje dodatkowej pracy. Każdy projekt
traktuję poważnie. Jestem odpowiedzialny i konkretny.
TYLKO PRACA ZDALNA.

Aktualnie moje portfolio ogranicza się tylko do jednej strony www.tsmpoland.eu, dlatego
proponuję swoje usługi za N I E D U Ż E pieniądze w celu przygotowania swojego
portfolio.

Zapraszam do współpracy i pozdrawiam,
Jacek Polechonski
jacek.polechonski@wp.pl
filon
jako, że też zacząłem temat dosyc niedawno, mogę Ci poradzić żebyś zaczął pisać trochę na divach bo tabelki są zbyt łatwe winksmiley.jpg, sorki że się wymądrzam ale jak spróbujesz tą stronę zrobić na divach to zobaczysz że jednak jest różnica winksmiley.jpg.
Pozdrawiam
jacusp
Cześć,

dzięki za uwagi. Tak wiem, ale stronka musiała powstać szybko i miałem już trochę starych gotowców, które łatwo było przystosować do nowych potrzeb...

Pozdrawiam,
Jacek
skowron-line
To może zapoznaj się z jakimś grafikiem bo layout jest raczej marny chodź to i tak za duże słowo.
Fuzja
Cytat
mogę Ci poradzić żebyś zaczął pisać trochę na divach bo tabelki są zbyt łatwe

Tak sie tylko wtrace, ze pisanie w oparciu o divy jest o wiele latwiejsze niz korzystajac z tabelek.
A co do tej strony to przypomina mi troche poczatek tej dekady, jeszcze musisz sie wiele nauczyc zanim bedziesz chcial brac pieniadze za to co robisz (nawet jesli chcesz brac niewielkie pieniadze jak sam mowisz).
pozdr.
zzeus
Cytat(jacusp @ 17.12.2009, 23:14:56 ) *
programista z dużym doświadczeniem i biegłym programowaniem mi.in.

www.tsmpoland.eu

Programista z dużym doświadczeniem nie reklamowałby się za pomocą takiej strony
kusiu
biggrin.gif Ludzie zostawcie już go, łatwo się krytykuję kogoś. Niech bierze i za to pieniądze, jeśli zleceniodawcy to odpowiada.
Może chłopakowi brakuje na chleb i chce po prostu LEGALNIE na niego zarobić. Proste?
webdice
Cytat(Fuzja @ 20.12.2009, 23:28:04 ) *
Tak sie tylko wtrace, ze pisanie w oparciu o divy jest o wiele latwiejsze niz korzystajac z tabelek. (...)

"Nie wydaje mnie się." Przy bardziej skomplikowanych stronach może tak, ale już przy standardowej budowie strony tabele na pewno są prostsze. Dodatkowo nauka zajmuje również czas co zniechęca wiele osób. Zresztą jak już zostało powiedziane nie powinno pisać się stron w oparciu o tabele.

Cytat(zzeus @ 21.12.2009, 08:41:51 ) *

To już jest śmieszne. Co ma programista do HTML? Według Twojego rozumowania w Google też pracują amatorzy?

Cześć kodu strony głównej google.pl:
Kod
</head><body bgcolor=#ffffff text=#000000 link=#0000cc vlink=#551a8b alink=#ff0000 onload="document.f.q.focus();if(document.images)new
phpion
Cytat(webdice @ 21.12.2009, 10:26:50 ) *
To już jest śmieszne. Co ma programista do HTML? Według Twojego rozumowania w Google też pracują amatorzy?

To może w drugą stronę: czy według Ciebie badziewny kod HTML świadczy dobrze o webdeveloperze? Chyba nie.
webdice
Webdeveloper/Programista zajmuję się programowaniem, a z mojej wiedzy wynika że HTML nie jest językiem programowania. Istnieje jakiś podział, prawda? Webdesigner/Grafik tworzy wygląd. Webmaster kod (choć w naszych czasach tym również powinien zajmować się grafik), a programista oprogramowanie. Nie pierwszy raz pisałem coś pod gotowy szablon z marnym kodem. Nie mniej jednak nie umniejszało mi to jako programiście.

To tak jak praca malarza mówiła o tym jaki jest murarz czy tynkarz.
phpion
Cytat(webdice @ 21.12.2009, 10:58:47 ) *
Nie pierwszy raz pisałem coś pod gotowy szablon z marnym kodem.

Tyle tylko, że tutaj sam autor postu jest autorem kodu. Podajesz przykład z malarzem, ale kompletnie chybiony. Co ma malarz do murarza czy tynkarza? Bardziej odpowiedni przykład taki: po malowaniu ściany wyglądają okropnie, a malarz mówi "Hola, ja świetnie maluję ściany, ale nie za dobrze potrafię przygotować ściany pod malowanie".

Poza tym:
Cytat
programista z dużym doświadczeniem i biegłym programowaniem mi.in. HTML, JavaScript, PHP, MySQL
webdice
Widzę że nie bardzo wiesz o czym piszę.

Cytat(zzeus @ 21.12.2009, 08:41:51 ) *

Co ma programista do webmastera? Nic, więc nie widzę powodu dla którego miałbym się wstydzić swojego projektu tylko ze względu na to że ktoś spartaczył swoją prace i chodzi mi ogólnie a nie tylko o ten jedyny przykład.

Co do przykładu z malarzem. Malarz może świetnie pomalować ściany, ale co z tego jak będą popękane, bo tynk położył niekompetentny tynkarz. Oczywiście większość powie że malarz jest do dupy. I tu przechodzę do sedna. Irytuje mnie to że ktoś ocenia kogoś prace, na podstawie pracy kogoś innego, bo mniej więcej tak wygląda ta sytuacja.
phpion
Dobra, ja się wycofuję. Masz swoje zdanie, ja mam swoje.
zzeus
Autor tematu zaznaczył że biegle posługuje się HTML i JavaScript, podał też stronę tsmpoland jako swoje portfolio i nie zaznaczył że zajmował się tylko backendem więc przyjąłem że wykonał całość.
webdice
Jakbyś napisał

Cytat
Webmaster z takim doświadczeniem (...)

Nie było by tematu, ale piszesz o programiście (czyli osobie która de facto nie zajmuje się HTML).
nospor
Cytat
ale piszesz o programiście (czyli osobie która de facto nie zajmuje się HTML).
tja... tyle ze ten programista sam napisał:
Cytat
i biegłym programowaniem mi.in.
HTML,

Jak juz ktos sie chwali ze biegle programuje w html to chyba znaczy to co znaczy.
Co z tego ze jestem programistą ale jakby w referencjach napisał ze biegle naprawiam każdy rodzaj samochodu a nie potrafil kola odkręcic to też mają sie mnie nie czepiac?

ps: nie macie ważniejszych rzeczy do spierania? winksmiley.jpg
zzeus
OK, niech będzie, użyłem złego słowa smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.