Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Sugerowanie zawartości folmularzy
Forum PHP.pl > Forum > PHP
raszek01
Witam, mam problem, może i jest on śmieszny ale mi sprawił nie lada kłopocik tongue.gif

Zrobiłem swój system, który podczas rejestracji wysyła losowe hasło do użytkownika (na maila), ale kolega zauważył, że gdy się rejestruje to w inputach "e-mail" i "powtorz e-mail", można poprostu wybrac sygerowaną zawartosc (bo np. kiedys w formularzu nawet na innej stronie uzywalismy emaila). Chciałbym się zapytać, jak zrobić aby zmusić użytkownika do wpisania ręcznie (albo chociaz wklejenia) tego e-maila, zeby nie wyswietlama mu sie sugerowana zawartość...

Za pomoc z góry dziękuje. Dodam jeszcze że pole na e-mail jest typem=text a metoda to post czywiscie smile.gif
Matte
Zakładam, że trzeba nazwać pole tak samo jak na innej stronie np. 'emai', 'username' itepe.
raszek01
ale mi chodzi własnie o to, żeby zablokować formularzowi możliwość wyświetlania sugerowanego wypełnienia, nawet jesli kiedys sie rejestrowal na stronie, zeby mu nic nie proponowalo...
Blame
Wydaje mi się że chodzi ci o autocomplete="off".
korro
Możesz skorzystać z autocomplete="off".
Niestety nie jest to cześć języka, więc coś takie nie będzie się walidowało, ale jest obejście:
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. <script type="text/javascript">
  2. function init() {
  3. if (!document.getElementById) return false;
  4. var f = document.getElementById('auto_off');
  5. f.setAttribute("autocomplete", "off");
  6. }
  7. </script>
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext

1. <body onload='init()'>
  2. <form id="auto_off">
raszek01
ok łap plusa smile.gif uzyje tego jak bede zmienial wyglad ; D teraz juz nie bede się bawił, ale wreście znalazłem odpowedz smile.gif wielkie dzieki smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.