Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: if(false == true) - oco tu biega?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
mrok
Chyba trochę wstyd, ale zapytam winksmiley.jpg

W tym poście zauważyłem w kodzie cos takiego
  1. if(false == true && $authHandler->isLoged() == false ){

i męczy mnie to false==true - czy ktoś złosliwie zdefiniowal false jako jakąś wartość czy można to jakoś inaczej wytłumaczyć??
Crozin
false == true zawsze zwróci Ci false, więc pewnie ktoś chciał chwilowo sprawić by ten if się nie wykonywał. Innego sensownego wytłumaczenia nie widzę.
Quider
warunki tego typu( 1=2 ) można dawać w programach konsolowych aby pętla była nieskończona i program nigdy się nie zamknął dopóty dopóki użytkownik nie wykona konkretnego polecenia, wtedy mamy instrukcję break;

Niemniej jednak tutaj zgadzam się z przedmówcą, ktoś po prostu chciał sprawdzić kod;). A Ty w jaki sposób sprawdzasz poprawność skryptu;>? jeżeli w ogóle winksmiley.jpg?
Crozin
Cytat
warunki tego typu( 1=2 ) można dawać w programach konsolowych aby pętla była nieskończona i program nigdy się nie zamknął dopóty dopóki użytkownik nie wykona konkretnego polecenia, wtedy mamy instrukcję break;
Taki lekki OT:
1) Raczej stosuje się samo true czy false - nie ma potrzeby sprawdzania żadnego warunku
2) I nie tylko w programach konsolowych winksmiley.jpg
mrok
Cytat
A Ty w jaki sposób sprawdzasz poprawność skryptu?

Stosuje np Selenium lub debugera winksmiley.jpg.

Dzieki za odpowiedzi. Dziwi mnie tylko to ze z tamtego posta wynika ze jest to juz wdrozone u klienta i tu takie kwiatki winksmiley.jpg))
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.