Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Firefox, jaka alternatywa?
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
cros
Witam, chcialbym sie spytac czy znacie jakas przegladarke, ktora jest tak rozbudowana jak firefox i posiada tyle dodatkow?
Niestety musze pozegnac sie z firefoxem, a moze raczej BugFoxem, poniewaz z update na update ta przegladarka robi sie coraz to wiekszym syfem.
Ciagle wywalanie bledow (reinstalka nie pomaga), a przede wszystkim zżeranie ramu to juz przesada, bardzo czesto firefox korzysta z 450mb+ ramu exclamation.gif!!!!!
Nie musze chyba mowic jak muli mi to komputer i skutecznie pozbawia przyjemnosci korzystania z netu.
Odinstalowanie dodatkow nie pomaga, instalacja swiezej/czystej wersji tez nic, jak wczyta wieksza strone to potrzebuje do tego 400mb, no zart jakis, to gry nieraz nie potrzebuja tyle ramu.
Ok sorry, ponarzekalem troche, wiec teraz powiem wprost - chce wywalic to g..... cos, i zainstalowac dobra, dopracowana, bez bugow przegladarke.
Szkoda tylu lat spedzonych z lisem, ale coz widze ze kolejne updaty nic nie zmieniaja wiec nie ma na co czekac.

Pozdrawiam
wookieb
Żadna inna przeglądarka nie ma takiej ilości dodatków więc wyboru za dużego nie ma.
Możesz spróbować safari.

450M? Mam otwarte 8 zakladek z pokaźnymi stronami (dodatki firebug + adblock + jsview + personas oraz parę innych) i zajmuje tylko 200M.
Ale szczerze w tych czasach to przynajmniej 1GB ramu to już chyba standard i takie pobranie pamięci raczej nie powinno przeszkadzać.
cros
Cytat(wookieb @ 5.01.2010, 23:51:08 ) *
Ale szczerze w tych czasach to przynajmniej 1GB ramu to już chyba standard i takie pobranie pamięci raczej nie powinno przeszkadzać.

Nie no ja mam 2gb ramu na laptopie, a jakos mi to przeszkadza, dosc ze zajmuje ponad 400mb to zzera 95% procka (dwurdzeniowego 2x1,8ghz).
Zakladek tez nie mialem 10 otworzonych tylko 1 gora 2 i tyle pobieralo, system mam swiezo postawiony (oryginalny), takze wirusow tez nie mam.
Myslalem nad Opera, ale nie wiem czy to nie bedzie takie samo g?
wookieb
A zainstaluje adblocka aby blokował ci niepotrzebne reklamy flash. Sry ale znacznie bardziej obciążałem firefoxa gdzie potrafił zajmować więcej pamięci niż 400 mega i nie zzeral tyle procka. Wiec nie sadze aby to byłą wina samego firefoxa. Mówię z własnego doświadczenia, nie wiem jak u innych. O operze zapomnij od razu.

Napisałem o safari... miałęm na myśli Chrome oczywiście smile.gif
zwierzołak
nie wiem w czym tkwi Twój problem, ale ja dzisiaj doszedłem do 50 różnych stron w zakładkach w Firefoxie i działało nawet w miarę płynnie (mam z 5 wtyczek zainstalowanych, athlon 1,67Ghz, 1 GB ram). Nie mówię że lis nie żre czasem za dużo pamięci, ale takiej tragedii jak opisujesz to niema. Swoją drogą Opera jest bardzo lekka, możesz sobie spróbować jak by śmigała
vokiel
Polecam Operę, dodatków może dużo nie ma, ale funkcjonalności, które zawiera na starcie są w zupełności wystarczające.
batman
Wojny przeglądarek

Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.