Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: a właściwie phpMyadmin 2.4.0-rc1
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
elfafiko
Cześć! Używam phpMyAdmin 2.3.3 i chciałem zupgrejdować do 2.4.0. Wyczyściłem więc katalog i rozpakowałem do niego 2.4.0 . Jednak przy próbie włączenia phpMyAdmin wyskakuje
Cytat
Witamy w phpMyAdmin 2.4.0-rc1

Błąd

MySQL zwrócił komunikat:  

Access denied for user: 'root@localhost' (Using password: TAK)
Thnx za jakąkolwiek pomoc. Przyznam się , że w php jestem lamerowaty do kwadratu smile.gif . Który phpmyadmin jest lepszy: z końcówką php cz php3 ? Jesli pomyliłem działy to może podpowiedź , gdzie mam szukać odpowiedzi na forum. Pozdrowienia
scanner
a config.php wyedytowałeś?
elfafiko
NIE. Ale w którym katalogu ? i co ustawić ? Sorki :oops: ale w php to jestem lamerem do sześcianu . rolleyes.gif
Seth
W glownym katalogu phpMyAdmin masz plik config.inc.php, a tam masz linie z:
Kod
$cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = '';

$cfg['Servers'][$i]['user'] = '';

$cfg['Servers'][$i]['password'] = '';

Zmien te wartosci wg twoich ustawien, tzn: wartosc tablicy dla auth_type mozesz dac na config (jezeli nie obawiasz sie o to, ze ktos bedzie korzystal z PMA w niedozowlony sposob). user zmien na nazwe odpowiedniego loginu, passsword: to haslo loginu. Wszystkie zmienne sa opisane komentarzmi, wiec nie powinienes miec problemow ze zorientowaniem sie jaki do czego sluzy.
elfafiko
OK. Dzięki. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.