Powiedzmy ze mam framework w wersji 1.01 najprosciej jak moge to zrobic wedlug mnie to na glownym srv projektu zmiescic plik upgrade.txt w ktorym bylaby zapisana ostatnia wersja FW.
Po czym w PA bylaby aktualizacja czyli skrypt wczytuje sobie zdalnie ten plik z glownego srv z configa pobiera wlasna aktualna wersje rzutuje wszystko na float i porownuje czy dana wersja ma mniejsza liczbe niz wersja podana na glownym srv jesli tak jest to jest dostepna aktualizacja.
Ale co potem powiedzmy ze w core zmienila sie tylko jedna biblioteka jak to zautomatyzowac by user nie musial sciagac pliku i podmieniac go na ftp, bo poki sa to 1-2 pliki to ok a co jesli wiekszosc silnika sie zmieni i sa jakies nowe biblioteki/helpery?
Ma ktos jakis pomysl?
Mi jedyne co przychodzi do glowy to wchodzi na srv glowny sprawdzamy czy jest aktualizacja jesli jest trzeba miec konto lub ogolnie jakies pasy potem jest form gdzie podajemy pasy do ftp i poprzez skrypt php wysylamy pliki.
Tylko sa 2 ale:
1)Kto mi da pasy do ftp zeby cos sie samo zaaktualizowalo mysle ze malo osob bedzie mialo zaufanie bo moze pasy zapisuje sobie gdzies i wtedy lipa....!
2)Nie wiem jak to wyglada poprzez php do ftp ale np w notepad++ nie mozna wysylac calych katalogow lub kilka plikow na raz wiec lipa lepiej wyslac caly katalog i tyle bedzie dluzszy upload, ale nie bede musial duzo kombinowac.
Prosze o propozycje