malolat_ps
8.02.2010, 20:58:07
Witam!
Z ajaxem wcześniej miałem mało do czynienia, a teraz zachciało mi się zrobić w panelu admina swojej strony pewną rzecz. Mianowicie mam jedną stronę, na której wyświetlam wszystkie wpisy, dla których wartość pola 'zrealizowano' to 1. Na drugiej stronie wyświetlam tylko te wpisy, dla których wartość tego pola to 2. Chciałbym móc zmieniać tą wartość bez przeładowywania strony. Jak jestem na pierwszej stronie i mam tam załóżmy 10 wpisów, obok każdego mieć linka, który po kliknięciu, bez przeładowania zmieni wpis na 2, przez co dany wpis zniknie z pierwszej strony i pojawi się na drugiej. Jeżeli takie coś jest wogóle wykonalne to bardzo prosiłbym o jakieś wskazówki, ponieważ nigdzie nie udało mi się tego znaleźć. Pozdrawiam
nospor
8.02.2010, 20:59:42
Zacznij od nauki ajaxa a nastepnie weź sie za swoj problem
malolat_ps
8.02.2010, 21:04:44
No tak, tylko, że raczej nie mam za dużo czasu, żeby to zrobić. Raptem kilkanaście godzin. Wiem, że przy odrobinie dobrej chęci mógłbyś Ty, albo ktoś inny chociaż mnie naprowadzić, bo nawet nie mam pojęcia, gdzie szukać.
nospor
8.02.2010, 21:09:05
Nie masz zielonego pojecia jak uzywac ajaxa, masz raptem kilkanascie godzin i nie masz zamiaru sie go nauczyc i mowisz cos o naprowadzeniu co na dobrą sprawe oznacze ze chcesz gotowca. No to w takim razie przenosimy na gielde ofert a na przyszlosc szybciej sie bierz za prace domowe
malolat_ps
8.02.2010, 21:11:42
Eh, nigdzie nie stwierdziłem, że nie mam zamiaru się go uczyć. Poprostu wiem, że istnieje masę różnych rzeczy, które pomogłyby mi to zmontować. No ale cóż, na co ja liczę. No nic, ogromne dzięki za pomoc i pozdrawiam.
nospor
8.02.2010, 21:14:03
Oto jedna z tych rzeczy: jQUery
http://api.jquery.com/jQuery.post/Ot i cały ajax. Cała reszta to normalny skrypt w php
malolat_ps
8.02.2010, 21:15:58
widzisz, można było tak od razu