Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z połączeniem ?
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
tara
witam.
jeżeli mam skrypt i na początku łącze się z bazą danych, to czy jeżeli mam błąd w skrypcie to mnie nie połączy ?Bo wpisałem host i hasło, wywala mi że nie idzie połączyć z bazą a ja nie wiem czy skrypt jest ok rolleyes.gif
Majdan
Jeżeli wywala, że nie może się połączyć z bazą, to ja rozumiem to dosłownie. :wink:
maulus
tzn że masz/możesz miec problem z bazą a nie skryptem ;p
kwiateek
Cytat
jeżeli mam skrypt i na początku łącze się z bazą danych host i hasło

Trzeba jeszcze wpisać login.

Pozdrawiam.
hwao
[php:1:5018c4156e]<?php
mysql_connect( 'localhost', 'login-twoj', 'haslo-twoje');
?>[/php:1:5018c4156e]
tara
mam tak sad.gif mam wszytskeid ane wpisane, a mimo to wyskakuje mi brak połączenia :cry: może mam gdzieś coś skonfigurować questionmark.gif
spenalzo
Musisz podać prawidłowe dane - bo jakby działało z dowolnymi loginam i hasłami to co by to była za baza? laugh.gif
tara
mam dane wpisane jak mi podano 8O więc wsyztsko winno być wporządku :?

ale jeśli sprawa ma się tak to wyśle maila czy napewno podano mi prawidłowe dane ; bo myślałem że to albo wina skryptu, albo jakaś zła konfiguracja ;
FiDO
[php:1:842216fcf1]<?php

mysql_connect("adres", "login", "haslo") or die(mysql_error());

?>[/php:1:842216fcf1]

Zobacz co to pokazuje, moze blad lezy gdzie indziej.
tara
hmmm, teraz pokazuje brak dostępu dla usera, ale jak jest "using password:" to jest inne niż wpisałem :?

EDIT

teraz się skapłem, że jeśeli używam hasła wyskauje using password:tak , a jeśli nie using password:nie :?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.