Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Błąd phpBB - strona się nie wyświetla
Forum PHP.pl > Forum > PHP
doktoreq
Witam , otóż dzisiaj otwieram moje forum , aby dodać nowe subfora itp. a tu wyskakuje błąd :

Warning: require(/home/gpz1457/public_html/yourboard.pl/config.php) [function.require]: failed to open stream: Permission denied in /home/gpz1457/public_html/yourboard.pl/common.php on line 127

Warning: require(/home/gpz1457/public_html/yourboard.pl/config.php) [function.require]: failed to open stream: Permission denied in /home/gpz1457/public_html/yourboard.pl/common.php on line 127

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required './config.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/gpz1457/public_html/yourboard.pl/common.php on line 127

Zrozumiałem
failed to open stream

jako złe żródło/ścieżkę, ale gry sprawdzam swój serwer w total commanderze - wszystko jest dobrze. Nie wiem , może coś źle interpretuje , nie znam php dlatego proszę o szybką pomoc.

Może ta informacja pomoże w diagnozie problemu : gdy wszedłem do swojego cPanelu wszystkie bazy mysql wyglądają jakby były puste ( 0.00MB) , a mimo to jest informacja że 1000 mb mam już wykorzystanych . Nie wiem za bardzo o co chodzi , nie znam php ale widze że błędy pojawiają się coraz częściej , więc się nie obejdzie ...
thek
Permission denied to mogą być także problemy z chmod plików. Brak uprawnień. Zobacz jakie masz uprawnienia na tych plikach, skoro one fizycznie są na serwerze. Tu się pluje do pliku config.php, który zapewne przechowuje także dane do połączenia z bazą i stąd tyle problemów. Teraz kluczowe jest własnie zobaczenie jakie uprawnienia ma config.php. Jeśli nie ma praw do odczytu to przywrócenie mu ich rozwiąże chociaż problem pierwszy. Potem się zobaczy dalej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.