Mam cos takiego:
[php:1:66d7f55ebb]<?php
(...)
$zapytanie_stats="SELECT * FROM 'stats' WHERE ID_baner='$baner' AND rok='$rok' AND miesiac='$miesiac' AND dzien='$dzien' AND godzina='$godzina'";
$wynik_stats=mysql_query($zapytanie_stats);
$wczoraj=mysql_num_rows($wynik_stats);
(...)
?>[/php:1:66d7f55ebb]
teoretycznie powinno zwrocic wynik bedacy iloscia rekordow, a wywala mi komunikat:
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /srv/www/htdocs/web139/html/ads/rating.php on line 5
co jest nie tak??
Majdan
8.04.2004, 21:48:36
Moim zdaniem powinno być OK. To chyba nie sprawa zapytania, ale spróbuj:
[php:1:1aff03bf3c]<?php
(...)
$zapytanie_stats="SELECT * FROM 'stats' WHERE ID_baner='" . $baner . "' AND rok='" . $rok . "' AND
miesiac='" . $miesiac . "' AND dzien='" . $dzien . "' AND godzina='" . $godzina . "'";
(...)
?>[/php:1:1aff03bf3c]
nic nie dalo

ten sam blad.
mam tabelke:
ID-baner | rok | miesiac | dzien | godzina
i chce wyciagnac z tego ilosc rekordow odpowiadajaca ostatniej godzinie moze macie jakis pomysl jak to rozwiazac, skoro moje pomysly sie sypia??
Majdan
8.04.2004, 22:07:14
W date() podaj format.
[sql:1:b11a03deac]SELECT count(*) FROM tabela WHERE godzina=date()[/sql:1:b11a03deac]
Nortonek
10.04.2004, 11:37:19
zmienne do zapytanie SQL możesz przekazać
miesiac='$miesiac'
albo
miesiac=$miesiac
a tak powinno wygladac Twoje zapytanie
[sql:1:4471cc93f2]$zapytanie_stats="SELECT * FROM 'stats' WHERE ID_baner='$baner' AND rok='$rok' AND miesiac='$miesiac' AND dzien='$dzien' AND godzina='$godzina'";
[/sql:1:4471cc93f2]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.