Cytat(pionas @ 30.04.2010, 23:13:38 )

Myślałem np o "Porównanie wydajności popularnych darmowych CMSów"
prędzej "Porównanie popularnych darmowych CMSów"... jednak by coś porównywać musisz jakby mieć odniesienie by wszystkie były jednako mniej więcej porównywane a nie przyznawane plusy na widzi mi się... czyli np. wypisujesz jaki powinien być "idealny" CMS (najlepiej do jakiegoś problemu z jakiegoś zastosowania coby mieć punkt odniesienia)... lub z danej grupy CMS'ów zgrupować ich funkcjonalności a następnie porównywać, komentować itd...
Cytat
Innymi słowy każda praca dyplomowa powinna być napisana na temat, z sensem i starannie,
a ponadto w przypadku pracy inżynierskiej oceniane są przede wszystkim aspekty technologiczne,...
czyli rozwiąż problem np. jaki z CMS'ów do danego zastosowania będzie najoptymalniejszy czy to pod względem nakładu pracy, funkcjonalności, wydajności czy co tam napiszesz... po prostu go "sprzedaj" a nie reklamuj...
najważniejsza zasada to taka, by praca była napisana z sensem

... druga kwestia to jak głęboko w danym temacie siedzi promotor i jak głęboko może siedzieć recenzent (jeśli pormotor w tym siedzi to z jednej strony dobrze gdyż Cię może nakierować ale z drugiej strony o farmazonach nie popiszesz ;p - heh - kilka razy słyszałem jak ludzie łatwili materiały właśnie podobne pytania czy on wie co to jest -> raczej nie -> a to pisz co chcesz byle z sensem ^^)...
Jeszcze wszystko zależy jakiego masz promotora -> najczęściej zaczyna się od planu pracy, czasami wstępu i takie tam... mój promotor chciał cobym konkretne rzeczy napisał na jakie mnie nakierował a... "wstęp się na końcu napisze"

- czyli ja akurat swoją pracę pisałem od końca...
podobno wygodnie jest wcześniej zebrać literaturę coby wiedzieć od razu gdzie wciskać bibliografię - za pewne i tak tyle, że prawie wszystko było moją opisówką i potem bibliografię starałem się wcisnąć na siłę gdzie mi tylko do głowy przyszło (czy to nawet głupi wzór czy jakieś słowo dotyczące statystyki)