Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [wolontariat]Programowanie- PHP
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
Roboturner
Witam. Mam problem z napisaniem skryptu w php otóż muszę wykonać skrypt, który dla podanych wielkości obliczy i wyświetli pole i obwód trójkąta prostokątnego( dane są długości przyprostokątnych ) i trzeba te dane przekazac do formularza-skrypta, chodzi mi o to żeby wpisać do formularza dane trójkąta jakoś i obliczyło mi pole. Naprawdę potrzebuję tego PROSZE O POMOC

moje gg:7012827
Roboturner
tzn. tak dużo mi to nie mówi bo owszem robiłem formularz tylko, że teraz akurat mam wyświetlić pole i obwód jako sam formularz potrafię zrobić tylko problem jest z tym ze nie umiem zrobic tego zeby po nacisnieciu w tym formularzu obliczenia tego wyswietlil by mi sie wynik z tym mam problem prosze o pomoc naprawde... zbliza sie koniec roku a ja sie z tym glowie juz sporo czasu i nic mi to nie daje a mam szanse na dobra ocene pod koniec roku Prosze !
shreeve
Heh, jeśli nie możesz czegoś takiego zrobić, to widać nie zasługujesz na wyższą ocenę.
Najprościej można by to zrobić w ten sposób:

1. <?php
  2. if(empty($_POST)):
  3. ?>
  4. <form action="" method="post">
  5. <!-- TUTAJ POLA FORMULARZA + SUBMIT -->
  6. </form>
  7. <?php
  8. else:
  9. ?>
  10. <!-- TUTAJ WALIDACJA, OBLICZENIA I WYŚWIETLENIE WARTOŚCI -->
  11. <?php
  12. endif;
  13. ?>

Poza tym, bardzo istotna uwaga. Staraj się używać znaków interpunkcyjnych.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.