Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pobieranie pliku na inny serwer
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kozikowski11
Witam, przedstawie problem w jakim aktualnie tkwie.

Posiadam skrypt ktorego dzialanie konczy funkcja:
  1. copy($video_url, '/var/data/'.$variable.'.flv');
.

Chce aby skrypt umieszczony na (www.serwer1.pl [skrypt z funkcja "copy" ^czyt. wyzej]) kopiowal plik na www.serwer2.pl. Problem polega na tym, ze musi to wszystko isc przez pierwszy serwer. Na serwerze drugim mam SSH, APACHE2, PHP i CURL (php - mod_curl).

Pomysl na jakies rozwiazanie?

Pozdrawiam
kozikowski11
Blame
Nic chyba nie stoi na przeszkodzie, żeby wykorzystać FTP winksmiley.jpg
fander
Linux wget
kozikowski11
Bardziej mi chodzi o rozwiazanie.

myslalem o takim czyms:
  1.  
  2. // copy($video_url, '/var/data/'.$variable.'.flv');
  3.  
  4. $connection = ssh2_connect('xx.23.xx.67', 22);
  5. ssh2_auth_password($connection, 'root', 'XXXXXX');
  6. ssh2_scp_send($connection, $video_url, '/var/data/'.$variable.'.flv', 0644);

Pomysl niby dobry, ale nie rusza to. Bo plik musi byc na dysku lokalnym komputera, a zmienna $video_url jest adresem do innego serwera.

Pozdrawiam
kozikowski11
fander
Witam

Ale te filmiki raczej są w tym samym katalogu ?
kozikowski11
Opisze raz jeszcze cala sytuacje.

Jeden serwer ma pobierac pliki na drugi serwer. Pierwsze serwer pobiera plik z linku EX. "http://www.203.looool.com/09238923ojifsdjofs0d923rds/" i ma to pobierac na drugi serwer.

Jestem administratorem obu serwerow (linux), wiec modyfikacja ich jest w 100% mozliwa, tylko jak taki efekt uzyskac?

Pozdrawiam
kozikowski11
erix
wget + cron?

Ew. sftp.
Mikz
Ew. zawsze możesz najpierw pobrać cURLem plik na dysk serwera 1 a potem wrzucić go na serwer2 przez ten scp który już napisałeś. Potem tylko usuwasz z serwera1 i masz z głowy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.