Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wrzuta blokuje file_get_contents
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Jarek93
Napisałem skrypt, który pobiera wyniki szukania z wrzuty, wszystko pięknie działa, ale tylko na kompie w krasnalu. Po wrzuceniu wszystkich plików na serwer skrypt nie może pobrać wyników, bo na stronie pobranej przez file_get_contents pojawia się bład. Próbowałem tez fopen i nic ... Nie wiem co mam zrobić, żeby to działało. Da się coś z tym zrobić, czy wrzuta blokuje skrypty, które przeszukuja jej wyniki?
thek
Ja bym obstawiał, że krasnal ma spapraną konfigurację winksmiley.jpg Weź sobie strzel phpinfo w krasnalu i na serwerze i mają być identyczne. Wtedy zadziała na bank smile.gif
Jarek93
Tez tak na poczatku myslalem, ale mam juz podobny skrypt na tym samym serwerze i tamten dobrze pobiera dane, a ten nie dziala, gdy wyszukuje na wrzucie, a jesli zmienie go tak, zeby z innej strony pobieral jakies dane to dziala. To wrzuta chyba cos tu namieszala tongue.gif Bo innego wyjscia nie widze, ale nie wiem co i jak temu zapobiec ...
erix
Ostatnio sporo pozmieniali. winksmiley.jpg

Więc nie dziw się, że Ci blokuje, ale w tym nie pomożemy.
Jarek93
Cytat(erix @ 21.07.2010, 21:43:09 ) *
Ostatnio sporo pozmieniali. winksmiley.jpg

Więc nie dziw się, że Ci blokuje, ale w tym nie pomożemy.

To dlaczego na lokalu dziala?
zonkerman
Może coś z atrybutami pliku chmod ?
kapuch
Cytat(zonkerman @ 21.07.2010, 22:09:32 ) *
Może coś z atrybutami pliku chmod ?

Wooooot?
Tu chodzi raczej o zdalne pobieranie tresci, wiec koles nie napisze maila do wrzuty.pl, zeby mu chmody na 777 pozmieniali biggrin.gif

Tez uwazam ze cos nie tentego z krasnoludkiem, ale moze zobacz jeszcze z curlem.
Popatrz ustwaienia php, albo najlepiej zmien server na siakis nowszy...
Pilsener
A jaki błąd się pojawia? Nie zaszkodziłoby też podać kodu... Chodzi pewnie o dyrektywę:
http://pl.php.net/manual/pl/filesystem.con...allow-url-fopen
I proponuję przestawić się na CURLa lub użyć gotowych silników do pobierania danych z innych stron.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.