od dłuższego czau mecze sie z takim problemem:
Mam stronę na której jest link. Link jest odnośnikiem który powoduje otwarcie kolejnego okna w ktorym uruchamiany jest skrypt.
Skrypt generuje przykłądową liczbe losową:
która pokazywana jest na ekranie. Wszystko ładnie pieknie. Zamykam okno. Klikam jeszcze raz na link, otwiera sie okno i oczom moim ukazujesie ta sama liczba.
Wiec albo mam duże szczeście albo cos jest nie tak. Nacisniecie "z palca" F5 albo odświeżenie strony powoduje dopiero wygenerowanie nowej liczby.Zastosowałem tymczasowo
w znaczniku <body> reloada z JS...ale to jest uciązliwe.....
Podobnie mam z formularzami i mysqlem. Mam formularz do ktorego pól pobieram dane z bazy. Wiec... naciskam na link do formularza. Otwiera sie okno
i widze puste pola , ktorych czesc jest także wynikiem jakiś funkcji ew. są pobierane wprost z bazy. Naciskam F5 albo odśwież i wszystko ładnie pieknie....sie łąduje.
Czy nowe systemy maja jakiś cache....bufor etc. który przechowywałby wyniki funkcji w php? Przecież powinno to isc z serwera....
Problem jest na tyle dziwny ze na XP przy przegladarchach IE i FF wszystko działa a na Viscie lub win 7 trzeba z palca przeladowywać strone lub robić reloada z JS
Serwer mam na home.pl
Ktoś wie o co moze chodzić?