Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wydajność napięciowa - czy da radę?
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
erix
Trochę dawno siedziałem w temacie sprzętu, są tu na pewno tęższe mózgi ode mnie, a mam pewną zagwozdkę.

Pytanie: czy zasilacz Tagan TG330-U01 (330W, 20-pin z przejściówką na 24-pin) pociągnie taką konfigurację?
  • Athlon II x4 600e (TDP 45W)
  • Gigabyte GA-MA78LMT-US2H
  • HDD IDE 7200rpm
  • ew. Sapphire Radeon X300 (demon prędkości to to nie jest, ale prawdopodobnie nie byłby używany tongue.gif)
  • dźwiękówka pod PCI-E x1

czy 330W to za mało? winksmiley.jpg
Theqos
Czy da rade? Z palcem w d*pie. Tagany to markowe zasilacze, na tym modelu miałem jakoś 3-4x bardziej prądożerną konfigurację i zasilacz się nawet nie spocił.
kwiateusz
mocniejsza konfiguracje jakis ModeCom 400W ciągnie znajomemu, wiec Taganik da sobie rade bez problemu

btw. mnie zastanawia po co robią zasilacze 500-600W jak moja super konfiguracji z 8800GT i Athlonem x2 5200 w najgorszym momencie ciagnie 250W...
eccocce
Jak mierzycie, ile W ciągnie wasz sprzęt?
erix
Cytat
Czy da rade? Z palcem w d*pie. Tagany to markowe zasilacze, na tym modelu miałem jakoś 3-4x bardziej prądożerną konfigurację i zasilacz się nawet nie spocił.

Niach niach, czyli przeżyłby drugą młodość. A jest taki fajny, pytam bo żal było bo sfajczyć. biggrin.gif

~eccocce - ~kwiateusz kiedyś się nudził i dorwał odpowiedni miernik. ;d

Dzięki za info. winksmiley.jpg
kwiateusz
Cytat(eccocce @ 29.07.2010, 12:19:09 ) *
Jak mierzycie, ile W ciągnie wasz sprzęt?

Watomierzem winksmiley.jpg jak badałem to nawet pomiar sie zgadza w 99% z tym co producenci deklaruja na sprzecie wiec jestem gotów mu uwierzyc +/- te 5W
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.