Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyświetlanie hr.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
DonMuha
Witam. Mam taki oto skrypt:
  1. while($news = mysql_fetch_array($news_DB)) {
  2. $content .= '<h2>'.stripslashes($news['title']).'</h2>';
  3. $content .= '<div class="descr">'.$news['date'].' by '.stripslashes($news['author']).'</div>
  4. <p>'.stripslashes($news['text']);
  5. $row = queryMySql("SELECT COUNT(id) as ilosc FROM news;");
  6. if($row['ilosc'] == 1) {
  7. }
  8. else {
  9. $content .= '
  10. <div class="hr">
  11. <hr />
  12. </div>';
  13. }
  14. $content .= '</p>';
  15. }

I chciałbym aby jak będzie ilość rekordów równa jeden lub mniejsza niż jeden to nie pokazywało lini hr a gdy będzie więcej to linia będzie między tymi dwoma rekordami. Udało mi się zrobić prawie wszystko gdyż gdy mam więcej niż 1 rekord mam 2 linie a chce mieć jedną między tymi newsami. Oto przykład obrazkowy:
Brand
  1. while($news = mysql_fetch_array($news_DB)) {
  2. $content .= '<h2>'.stripslashes($news['title']).'</h2>';
  3. $content .= '<div class="descr">'.$news['date'].' by '.stripslashes($news['author']).'</div>
  4. <p>'.stripslashes($news['text']);
  5. if(mysql_num_rows($news_DB) !== 1) {
  6. $content .= '
  7. <div class="hr">
  8. <hr />
  9. </div>';
  10. }
  11. $content .= '</p>';
  12. }

Zakładam, że pod zmienną $news_DB masz mysql_query. Pozdrawiam. winksmiley.jpg
DonMuha
Mam własną funkcję a całego skryptu ja nie dałem. Nic nie pomogło to co dałeś - nadal są dwie linie.
vokiel
Pomyśl chwilkę, samodzielnie. Jeśli masz tabelę z rekordami to możesz przecież policzyć ile jest w niej rekordów i wyświetlać linię jeśli aktualnie wyświetlany rekord nie jest ostatnim. Proste, prawda?
DonMuha
Ale ja chcę aby jedną linię! @*$^ wszyscy ślepi jak kret jesteście? Przecież w skrypcie co podałem jest wszystko tylko chciałbym żeby za ostatnim rekordem nie wyświetlało tej linii!
erix
poszło +10%. Jeszcze raz, a moderka na posty.

~DonMuha - to nie jest helpdesk, Tobie się tutaj nic nie należy. Chcesz gotowca, etc? Giełda ofert.
Brand
Cytat(DonMuha @ 10.08.2010, 18:55:23 ) *
Nic nie pomogło to co dałeś - nadal są dwie linie.

Bo się pomyliłem.

1. $count = 0;
  2. $last = mysql_num_rows(mysql_query('SELECT * FROM news'));
  3. while($news = mysql_fetch_array($news_DB)) {
  4. $count++;
  5. $content .= '<h2>'.stripslashes($news['title']).'</h2>';
  6. $content .= '<div class="descr">'.$news['date'].' by '.stripslashes($news['author']).'</div>
  7. <p>'.stripslashes($news['text']);
  8. if($count == $last) {
  9. $content .= '
  10. <div class="hr">
  11. <hr />
  12. </div>';
  13. }
  14. $content .= '</p>';
  15. }

Kod podałem tylko dlatego, że tamten był błędny. Na przyszłość tak jak powiedział ~vokiel, rusz głową. smile.gif
DonMuha
Jestem zawstydzony wstydnis.gif I sorry za te nerwy - ponosi mnie. I dziękuję wszystkim za pomoc (szczególnie Brandowi) winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.