Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP DOM, JS_Extractor - problemy z wyciągnieciem wszystkich danych
Forum PHP.pl > Forum > PHP
owi
Witam,

Mam pewien problem. Przyzwyczajony do Jquery gdzie mogę wybrac sobei czy wyciągnąć z danego obiektu tylko tekst czy cały html chcialem podobnie zrobic za pomocą PHP DOM i bazujacego na nim JS_Extractora. Niestety poprzez wyciagniecie
$node->textContents
otrzymuje dokladnie to co nazwa textContents wskazuje - tekst, a nie całą zawartość danego elementu wraz z tagami.

Przykład?
mam tabelę, w tabeli komórkę a w komórce span
  1. <td>
  2. Ala ma <span>kota</span>
  3. </td>

Chce moc wyciagnac:
  1. "ala ma <span>kota</span>"

a oczywiscie otrzymuję
ala ma kota

Czy zna ktos szybki i sprawny sposob na ominięcie tego problemu?
erix
Cytat
Czy zna ktos szybki i sprawny sposob na ominięcie tego problemu?

Tak, phpQuery. Sposób wyciągania taki, jak w jQuery, polecam. winksmiley.jpg
owi
w tym rozwiazaniu korzystam juz z phpquery ale do wyciagania danych nietabelarycznych. Wszelkie tabelki rozbijam se w JS_extractorze

Czyli mam rozumiec ze JS_Extractora won w kąt i dopisac samemu obsluge tabel podobną jak w JS_extractorze tylko za pomoca phpquery....eeee nie chce sie winksmiley.jpg wrrrrr
erix
Ale na kiego grzyba trzymać dwie biblioteki robiące to samo? tongue.gif w phpQuery roztrzaskanie takiego potwora, to góra kilka linijek. winksmiley.jpg
owi
Jak to dlaczego, jeszcze się pytasz.

Bo mial to byc projekt uslugi zrobiony tak dla pokazania klientom, wybadania zainteresowania. A juz z 4 dni zrobilo sie poltora tygodnia smile.gif I coraz wiecej zadan rozbijam recznie. Dodaje warunki, zalozenia pierdolki....

Chcialem tego za wszelka cene uniknac, ale niestety w miare jak patrze ze to sie przyda i tamto też, o innych nie wspominajac - coraz wiecej rzeczy musze dopisywac.

No nic... Przekonales mnie winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.