Czcionka kodów już jest monospace. Mam nadzieję iż teraz jest ok.
Cytat
choć mnie trochę razi shoutbox w miejscu loga. Lekko dekoncentruje podczas czytania - dążenie do maksymalnie funkcjonalnego wykorzystania całej przestrzeni to chyba nienajlepszy pomysł
Cytat
Ten shoutbox na górze na górze mi nie pasuje.
Cytat
Shoutbox jest pewnie kompatybilnoscia wsteczna
No właśnie, tu mam dylemat. Strona na początku (ladnych parę lat temu) powstała głównie po to, by pokazać online jak działa shoutbox. Również na chwilę obecną najwięcej wejść mam z wyszukiwania po słowie "shoutbox". Chciałem więc, by shoutbox był widoczny i łatwy do przetestowania. Osobiście zresztą też się przyzwyczaiłem że niezależnie od strony widzę gdy ktoś coś pisze.
Co zatem proponujecie by z nim zrobić?
Pod menu powiadacie? Hmmm, pomyślę. Jakieś inne propozycje?
Cytat
Forum: tworzenie działów w stylu "PHP" uważam za trochę mijające się z celem na takiej stronie. Jak ktoś ma problem, pójdzie raczej na duże forum, gdzie jest znacznie większa szansa, że ktoś mu odpowie. Pozostawiłbym natomiast działy dotyczące Twoich projektów - jest to dobre miejsce dla nich.
Tak, wiem, że raczej konkurecją dla php.pl czy innego forum php nie jestem. Jak słusznie zauważyłeś głównie zapewne będą się tam pojawiać tematy odnośnie moich projektów. Ale inne dodałem tak na wszelki wypadek, a nuż widelec

Cytat
Dodawanie komentarzy: komunikaty o błędach powinny być zaraz nad formularzem, a nie gdzieś rozstrzelone, że one są na górze, a formularz na dole
Spowodowane jest to jednolitym systemem wiadomości. No a u mnie wiadomości te pojawiają się na górze. No ale tu masz rację, pomyslę (dopisane do mojego todo w kodzie)
Cytat
Dodaj jakiś mechanizm obrony przed spambotami, bo jak Ci się dobiorą, będziesz mieć sporo zabawy z czyszczeniem bazy
Ależ mam. Dziennie atakuje mnie średnio 20 spambotów. Jak do tej pory żaden nie złamał mechanizmu obrony.
Cytat
Komunikat o rejestracji nie widoczny. Kolejne posty się zlewają ze sobą.
Pozostali mają podobną opinię? Mi tam w tym względzie w miare pasuje, ale moja opinie nie jest obiektywna. Jeśli inni uważają podobnie to trzeba będzie coś z tym zrobić.
Cytat
Co do forum - nie pasuje mi ze nick piszacego jest z dala od tresci postu (po prawej) - zle mi sie czytalo -bo nie wiedzialem kto co pisze i musialem co chwile wzrokiem skakac prawo<->lewo.
Wygląd jest taki sam jak przy komentowaniu artów. Jesli tu ci nie pasuje to i tam również. Taki był szablon z którego korzystałem.
Cytat
możesz zrobić , że też post admina na forum , ma jakies obramowanie np. czerwone zeby sie wyroznialo ;p
To oczywiście nie problem. Nie wiem tylko czy jest sens. Nie chcę się wyróżniać

Cytat
. Tak samo uważam, że kategorie powinny być wyżej niż "ostatnio...".
Mnie osobiscie bardziej interesuje czy pojawił się nowy komentarz czy też post. Na większości stron też widziałem taką kolejność.
Choć z punktu widzenia SEO to pewnie lepiej by kategorie były wyżej.