Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odzyskiwanie zakładek Opery
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
thomson89
Witam!

Przy instalacji Windows 7, zapomniałem o zrobieniu kopii zakładek opery. Przy instalacji Windowsa, instalator stare pliki przeniósł do feolderu windows.old gdzie mam starą Operę. Czy da się jakość te zakładki odzyskać?
vokiel
Zakładki opery masz w swoim profilu. Jeśli poza kopią samego katalogu windows system zrobił też kopię katalogu users to nie ma problemu, odzyskasz. Wystarczy wyszukać plik z rozszerzeniem .adr (bookmarks.adr). Zwykle jest w katalogu profilu w folderze AppData\Roaming\Opera\Opera\bookmarks.adr
darophp
Cytat(vokiel @ 22.08.2010, 10:31:00 ) *
Zakładki opery masz w swoim profilu. Jeśli poza kopią samego katalogu windows system zrobił też kopię katalogu users to nie ma problemu, odzyskasz. Wystarczy wyszukać plik z rozszerzeniem .adr (bookmarks.adr). Zwykle jest w katalogu profilu w folderze AppData\Roaming\Opera\Opera\bookmarks.adr

Jak przechodzisz z Xp czy Visty na 7, to siódemka tworzy folder Windows.old, jak będziesz miał wszytko pozgrywane i będziesz chcial go usunąć, to musisz zrobić to przez Disk CleanUp, tzn Czyszczenie dysku.
thomson89
Czemu akurat przez to? Nie starczy zwykłe shift+del?

Dzięki ~vokiel - działa smile.gif
darophp
Cytat(thomson89 @ 22.08.2010, 13:08:35 ) *
Czemu akurat przez to? Nie starczy zwykłe shift+del?

Dzięki ~vokiel - działa smile.gif

Nie próbowałem ... ale możliwe, że by podziałało.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.