<inventory> <slot slotid="1"><item id="2490"/></slot> <slot slotid="2"><item id="2129"/></slot> <slot slotid="3"><item id="1988"><inside><item id="2546" count="200" /></inside></item></slot> <slot slotid="4"><item id="2463"/></slot> <slot slotid="5"><item id="2423"/></slot> <slot slotid="6"><item id="2525"/></slot> <slot slotid="7"><item id="2468"/></slot> <slot slotid="8"><item id="2643"/></slot> <slot slotid="9"><item id="2164"/></slot> <slot slotid="10"><item id="2165"/></slot> </inventory>
jednak chciałbym zrobić coś takiego: Bo gdy gracz nie ma w danym slocie itemu, to ten slot się w ogóle nie zapisuje do pliku gracza i właśnie tu jest problem. Chciałbym aby gdy gracz nie ma danego slota to skrypt php by wywołał np. jakiś obrazek w odpowiednie miejsce. Nie wiem jak to dokładnie wytłumaczyć abyście zrozumieli. Może zaczne od pokazania skryptu php.
http://wklej.org/hash/aea146ee657/
Jest to tak zrobione aby odczytywał sloty w taki sposób: '2','1','3','6','4','5','9','7','10','8'
Ok, przejdzmy do tego problemu, moze pokaze Wam to graficznie...

Otoz tak wyglada wywolanie skryptu gdy ktoś ma wszystkie sloty u siebie w pliku
natomiast tak:

Gdy nie ma jakiegoś slotu u siebie. Jak widzicie wszystko się przesunęło i zepsuło całą estetyke... I właśnie chciałbym uzyskać takie coś aby w miejsce slotu ktorego gracz nie ma pojawił się , nie wiem jakis obrazek lub tekst to juz moge sobie sam zeedytować, ale potrzebuje z tym pomocy bo probowałem wstawiać "else" i jakies "ify" ale zawsze pokazuje obrazek slotu ktorego gracz nie ma tyle razy ile gracz ma slotów... Mam nadzieje, ze zrozumieliscie o co mi chodzi, jakby cos jeszcze bylo niejasne prosze o napisanie. ;p
Pozdrawiam