Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ile czasu wam zajmuje zrobienie strony
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
san32

ile czasu wam zajmuje zrobienie strony

mi
cięcie 15 podstron+główna
+cms
+zabezpieczenie
+wgranie na serwer
całość===30 dni/9 godzin

ciekawi mnie ile to zajmuje innym
Crozin
- Ile zajmuje Wam wybudowanie budynku?
- A budujemy szopę czy biurowiec dla 15 tys. osób?
san32
oczywiście chodzi o strony które wykonaliście ile wam to zajęło...bo w żaden sposób nie da się opisać przykładu
Spawnm
No ok ale co masz na myśli mówiąc CMS ?
bim2
Zajmuje mi to tyle ile wyprodukowanie auta. :|

Głupie pytanie...
kreciko
To zależy jak bardzo jest upierdliwy klient.
san32
cms=edycja wszystkich tekstów -zmiana kolejności list
kamil4u
Proponuję dać konkretny przykład strony z opisem co na danej stronie zostało zrobione( również z opisem wew. operacji ) i dopiero wtedy ktoś będzie mógł powiedzieć ile mniej więcej trwałoby według niego zrobienie takiej strony(a i to nie będzie w pełni miarodajne) - tak to jedynie można gdybać. Ale to tylko taka delikatna wskazówka :-)
cojack
Tak pi razy oko krata piwa.
starach
W sumie sam jestem tego dosyć ciekaw, bo na razie jestem niekomercyjnym PHPowcem. Powiedzmy: Coś na wzór osCommerce bez dodatków napisany na Symfony/Kohanie/Zend. Żeby być precyzyjniejszym:

product/CRUD
product/comments/CRUD
product/categories/CRUD
user/CRUD
user/registration
user/confirmation
user/shopping-cart
z płatności tylko paypal
Spawnm
Cytat
user/CRUD
user/registration

Rozumiem że user/CRUD to zaprojektowanie db + podstawowy admin panel do zarządzania userami + user panel do edycji profilu
A user/registration ? Ile zajmuje mi zrobienie formularza rejestracji i jego walidacja z dodaniem rekordu ? Chwilę winksmiley.jpg
szypi1989
nie da się określić ile zrobi się strone.Zależy jaka grafika także.Musi być dokładny opis .
starach
~Spawnm: Głównie chodziło mi o walidację email a trudno jest potwierdzić rejestrację bez rejestracji. biggrin.gif
~szypi1989: Bez grafiki czysty CSS i xHTML.
Fifi209
Jak już ładnie Crozin powiedział, wszystko zależy od tego co konkretnie trzeba napisać, od tego jakie wymagania postawił zleceniodawca.
mike
A może czas zmienić dział Hydepark na Kontener na kretyńskie pytania?
Wicepsik
Cytat(mike @ 2.10.2010, 20:32:25 ) *
A może czas zmienić dział Hydepark na Kontener na kretyńskie pytania?

Dobry pomysł laugh.gif
san32
ile czasu v2 ;D

zacznę od tego o co chodzi, jak wiadomo pracujemy za pieniądze ...czas to pieniądz, nasz czas jest przeliczany na $$ wedle naszych przewidywan jeśli popełnimy błąd w odpowiedzi na pytanie „ile czasu ci to zajmie” pozostaje nam tylko zacisnąć zęby i pracować dodatkowe godziny których nie przewidzieliśmy...jeśli pracujemy na zlecenie to po prostu mniej zarobimy w danym miesiącu sad.gif..a jeśli w firmie to mamy po premi +opr+2xroboty na nas.mies....a jeśli powiemy przewidywany czas x2 (dla naszego zabezpieczenia) to mamy dwa razy opr:) ze to jest nie możliwe i wolą wynająć/zatrudnić kogoś innego i tu zaczyna się dyskusja...a czy ktoś inny dolicza poprawki/pozycjonowanie do ceny,czy inni robią z w3c,czy inni sprawdza czy to dziana na innych przeglądarkach ect..

ja wiem że nie da się 'przejasnowidzić' w ile się to zrobi i by komp się nie zje.i ect..ale przychodzi dyrektor i trzeba mu określić widełki

tym razem na konkrecie - nie ja robiłem, 1 lepszy przykład z googla

http://www.multipart.pl/
mała strona wiec niema co dużo pisać...

7 działów. zakładamy że grafikę dostajemy sukcesywnie co dzień kolejny dział

proszę o wasze przewidywania na zasadzie waszych podejść..bo wiadomo nie wszyscy robią w zend,smartach,krótkie linki ect.

tylko nie piszcie typu ze całość w tinym wiec 10 godzin zrobicie wszytko:)..zakładamy max automatyki i ze klient ma jak najmniej guzików:) ze nie możne sobie pogrubiać/zmieniać koloru tam gdzie nie powinno tego być chociaż to się tyczy tylko do katalogu bo reszta to wiadomo ze tinym...

jak dla mnie to:

start postawienie zenda+smarty-2h
pocięcie layautu-top-stopka-tlo-menu-3h
pocięcie kontentów+uzupełnienie dostarczonymi tekstami
-główna-3h
-ofirmie-2h
-oferta-5h
-promocje-4h
-pomoc-techniczna-2h
-kontakt-1h
-zapytanie-3h

+bazy danych+1h
+cms-logowanie-edytowalne wszytki fotki-tez w tynim,teksty nie bedace layautem, zmiana kolejnosci,dodawanie nowych produktów-16h
+zabezpieczenie-4h
+wgranie na serwer+zabawa bo cos jest inaczej-8h(3h sam przesył 100MB-wiadome tysiace plików+mam łącze 1mb)

+poprawa pod w3c-3h
+przeglądarki test i poprawa=ie6,ie7,ie8,opera,firefox,chroma,safari=4h
+późniejsze pozycjonowanie dodanie/zmiana altów,meta tagów,hederów,tekstów według wskazówek pozycjonera 5h
+udział w 2 spotkaniach z dojazdem=8h
+dokumentacja-1h
+kilka pomyłek grafika podsyła 2 raz to samo-1h
+klient widzi ze coś jeszcze chce dodać/zmienić/drobnostka-5h

około 8dni roboczych

a ty?

Crozin
Cytat
ylko nie piszcie typu ze całość w tinym wiec 10 godzin zrobicie wszytko:)
Ale takie coś da się w 10 godzin zrobić, włączając w to jakiś panel administracyjny. Nie ma tam niczego skomplikowanego, bardzo mały projekt - ile niby można takie "pierdoły" robić?

Ten wątek jest kompletnie bez sensu, bo co on ma wnieść? Nawet jeżeli dostaniesz konkretne odpowiedzi do tego przypadku to co z tego?
Swoją drogą: mając łącze o prędkości 1 MiB pobierania masz zapewne 32 KiB wysyłania, a wysłanie 100 MiB na takim łączu to około 55 minut, a nie trzy godziny.
metalog
Autorowi tematu pewnie chodzi oto by się dowiedzieć czy tylko on klepie mały projekt tydzień po czym dostaje marną kasę.
Po mojemu dodałbym do tego ile mu brakuje "skilla" by iść do firmy(nowej? pierwszej?)by się nie zbłaźnił.
PS: do autora wyżej.. 10h snitch.gif?
PS2: 10h(powiedzmy 500zł)* 20dni roboczych to mamy = 10 000zł na miesiąc biggrin.gif Ile masz samochodów marki bmw w takim razie?
san32
8*22=176/10=około 17 tysięcy miesięcznie zarabiasz?
hmm wlasnie ja mysle ze za taka stronke tysiaka da rade zgarnać sam programer...500zł to biorą zaczynajacy...
Wykrywacz
Jednym słowem jak to mawiają gaża programisty jest równa wysokości wartości 1/10 samochodu.
metalog
500zł bo mamy dobre serce i chcemy połowę oddać na Caritas smile.gif
Theqos
Jeśli robisz wszystko od zera to może ci to zająć te 8 dni, ale takie proste projekty są o tyle fajne, że można je bardzo łatwo wygenerować. Jak będziesz miał szkielet takich stronek to twoja praca ograniczy się do zmian szablonów i z 8 dni zrobi się jeden. Jak się robi na akord to trza być efektywnym winksmiley.jpg
san32
racja,a inni tylko 1 osoba napisała:(

podajcie jakieś swoje projekty i ile je robiliście
mike
6 miesięcy
1,5 roku
3 miesiące
8 miesięcy

Ostatnie projekty, w których brałem udział trwały, jak widać, różnie tongue.gif
san32
ok kolego dzięki za info..dodaj jeszcze proszę czy robisz na czas czy max jakosci
..rozumiem ze te krótsze czasy to średnie strony a dłuższe już coś typu sklep

sam tez juz 3 miesiąc robię spory sklep a czuje ze dopiero mam polowe
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.