Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pobieranie treści
Forum PHP.pl > Forum > PHP
wuem
Witam.

Na stronie firmy kurierskiej GLS (http://www.gls-group.eu/276-I-PORTAL-WEB/content/GLS/PL01/PL/5004_gls_poland_track_and_trace.htm) znajduje się formularz, który po wpisaniu kodu przesyłki zwraca dane dotyczące jej przewozu. Chodzi mi o to, aby na swojej stronie zamieścić taki sam formularz, w który można by było wpisać kod przesyłki i który pobierałby wyniki ze strony GLSu i wyświetlał je u mnie (tak, aby nie trzeba było wchodzić na ich stronę, tylko sprawdzić przesyłkę po jej kodzie bezpośrednio na mojej stronie)...

Czy ktoś wie jak takie coś zrobić?
Wicepsik
użyj cURL
wuem
Bardzo dziękuję. A czy mógłbyś mi powiedzieć coś więcej na ten temat? Nakierować jak tego użyć w tym konkretnym przypadku? Bo przyznam szczerze, że niestety, jeśli o CURL chodzi to jestem całkowicie zielony...
lukaskolista
zamiast cURL proponuje uzycie file_get_contents()
wuem
Bardzo przepraszam za zamieszanie. Temat już nieaktualny. Dostałem od pewnej osoby gotowy skrypt w technologii AJAX... Nie mniej jednak bardzo serdecznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi. W przyszłości na pewno mi się to przyda. Temat do zamknięcia. Pozdrawiam serdecznie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.