Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: uruchamianie programu pa starcie systemu
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
flashdev
Orientuje się ktoś może gdzie w rejestrze w win 7 dodać ścieżkę do swojego programu, który chciałbym żeby uruchomił się zanim ktokolwiek jeszcze zaloguje się do systemu?
nasty
Zanim ktokolwiek nie zaloguję się do systemu to nie radziłbym uruchamiania niuczego, bo wtedy LSA nie zna jeszcze kontekstu bezpieczeństwa i nie masz przydzielonego tego tokenu kontekstowego (token ten jest doczepiany do każdego procesu i czasem wątku jeśli wątek ma inny kontekst bezp. niż jego proces). Kernel po prostu nie pozwoli Ci na dużo.
Możesz zrobić tak: napisać Authentication Package i zapisać ścieżkę do tej dllki w HKLM\System\CurrentControlSet\Control\LSA\Authentication Packages i logikę tego co ma się uruchomić zaimplementuj w funkcji LsaApInitializePackage smile.gif czyli będziesz udawał, że jesteś czymś co przydziale te tokeny bezpieczeństwa i wtedy możesz wykonać swój kod. Ale to jest durne rozwiązanie smile.gif

lepiej powiedz co chcesz osiągnąć to może coś sprytniejszego wykombinujemy smile.gif
flashdev
Cytat(nasty @ 14.10.2010, 12:12:12 ) *
[...]
lepiej powiedz co chcesz osiągnąć to może coś sprytniejszego wykombinujemy smile.gif

Mam skrypt PHP, działający w linii poleceń. Skrypt działą na moim komputerze 24h/dobe, jednak czasem zdarzają się braki napięcia w sieci (dłuższe, niż UPS jest w stanie wytrzymać).
Chciałbym, żeby skrypt działał możliwie jak najdłużej bez mojej pomocy w przypadku takich awarii.
erix
Cytat
Orientuje się ktoś może gdzie w rejestrze w win 7 dodać ścieżkę do swojego programu, który chciałbym żeby uruchomił się zanim ktokolwiek jeszcze zaloguje się do systemu?

Masz kilka dróg do tego:
  • odpalić skrypt jako usługę (gdzies widziałem do tego liba, konkretnie do PHP winksmiley.jpg)
  • dodać do \Run dla profilu .default
  • utworzyć skrypt systemowy i odpalać go przez skrypty inicjalizacyjne - znajdziesz to w gpedit.msc, jest do tego osobna gałąź
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.