Witam,
mam problem z pewnym zapytaniem - temat posta mało mówi, ale problem wymaga szerszego wytłumaczenia...
Otóż przechowuje sobie koszyk na zakupy w sesji w postaci $_SESSION['koszyk']['id_produktu'] = ilość_zamowionych_produktow - czylitablica asocjacyjna, gdzie id jest kluczem a ilość produktów wartością.
No iteraz problem - w szablonie pokaż_koszyk chciałbym wyświetlić krótką informację o każdym z produktów, wraz z ilością zakupionych produktów. Informacje ogólne o produktach mam w tabeli Produkty(id_produktu, firma, model, cena, zdjecie, krótki_opis).
W wyniku zapytania do bazy danych chciałbym uzyskać listę wszystkich produktów w postaci tablicy asocjacyjnej wraz z informacjami o poszczególnych produktach oraz ilością zamówionych produktów... Czy macie jakiś pomysł jak to uzyskać?
Domyślam się ze tablica z info oraz z ilością_zamowionych_produktów może być nie do otrzymania w wyniku zapytania mysql... jesli tak jest to może z innej strony - tablica informacji o produktach których id jest w zmiennej $_SESSION['koszyk'] - myślałem o zastosowaniu "...where produkt_id in(1,2,3..., n)" no ale włąsnie tych id_produktów będzie różna ilość.... więc jak to ogarnąć?
Pozdrawiam i dziekuje z góry za pomoc.