zastosował szablon php wszystkie podstrony mam w katalogu dane
// zmienna $go przekazana metoda GET $go = $_GET['go']; // sprawdzamy czy zmienna $go nie jest pusta { // sprawdzamy czy plik o danej nazwie istnieje // jezeli plik nie istnieje wyswietla siÄ™ komunikat } // jezeli zmienna $go jest pusta wyswietla siÄ™ strona glowna else include "indeksa.php";
zrobil sobie podstrone pacjenciadd.php jest w katalogu dane i tam mam formularz:
$akcja3 = $_GET['akcja3']; if ($akcja3 == wykonaj3) { // wykonaj zapytanie $sql="INSERT INTO `pacjenci` (imie, nazwisko, ulica, miasto, kod, pesel, numer, czas) VALUES('$imie','$nazwisko','$ulica','$miasto','$kod','$pesel','$numer','$czas')"; // wykonaj zapytanie { } else{ } } ?> <h2>Nowy pacjent:</h2> <form method="post" action="pacjenciadd.php?akcja3=wykonaj3" class="user-form"> <p><label>Imie:</label><input maxlength="18" type="text" name="imie" value=""></p> <p><label>Nazwisko:</label><input maxlength="18" type="text" name="nazwisko" value=""></p> <p><label>ulica: (bez ul.)</label><input maxlength="30" type="text" name="ulica" value=""></p> <p><label>miasto:</label><input maxlength="18" type="text" name="miasto" value=""></p> <p><label>kod pocztowy:</label><input maxlength="18" type="text" name="kod" value=""></p> <p><label>Pesel:</label><input maxlength="18" type="text" name="pesel" value=""></p> <p>w przypadku braku numeru PESEL, numer dokumentu potwierdzającego tożsamość</p> <p><label>Numer dokumentu:</label><input maxlength="18" type="text" name="numer" value=""></p> <p><input type="submit" value="Uaktualnij"></p> </form>
jednak nie wiem jak zrobic działanie action zeby mi to wykonywało. oczywiscie z strony głównej klikam w link dodaj pacjenta (indeksa.php?go=pacjenciadd)
i otwiera mi sie strona z formularzem jednak on już nie działa.