Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Portal samochodowy Spojlerek
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
KiL
Witam wszystkich
chciałbym abyście ocenili portal samochodowy http://spojlerek.pl
Prosił bym o ocenę pomysłu jak i wyglądu strony.
Damiankossek
Ogólnie mi szablon się nawet podoba, ale trochę bym pozmieniał. Przykładowo dział Opisy, wszystkie zdjęcia koło siebie i jakoś strasznie mi się to zlewa winksmiley.jpg Ogólnie zrobiłbym to w ogóle inaczej. Dział filmy tak samo ... Wszystko jakby walnięte na opak wg. mnie winksmiley.jpg Żeby było ... A pomysł ? Hm no to raczej dla kogoś kto się tym interesuje winksmiley.jpg Owszem ja się interesuje samochodzikami ale nie w takim stopniu żeby odwiedzać portale internetowe poświęcone tej tematyce. No ale ogólnie mi podchodzi winksmiley.jpg
Damonsson
Wygląd: Wyjęte z ubogich lat 90'

Pomysł: Jak wiele innych stron motoryzacyjnych. Co w Twoim serwisie jest innowacyjnego?
Damiankossek
Cytat(Damonsson @ 24.11.2010, 16:20:32 ) *
Wygląd: Wyjęte z ubogich lat 90'

Pomysł: Jak wiele innych stron motoryzacyjnych. Co w Twoim serwisie jest innowacyjnego?

Z tym wygladem to troche przesadziles ... winksmiley.jpg Jaka strona w latach 90' tak wygladala ? I to na dodatek uboga ...
michalch123
Fajna stronka. Wiadomo każdemu coś będzie nie pasować, nie podobać się. Każdy by coś przesunął- ułożył po swojemu.
Rób swoje a będzie git smile.gif
KiL
Co jest innowacyjnego?
Już ci piszę, jest to stronka tylko o tuningu, są tam tylko najlepsze samochody
takich stronek jest tylko kilka (3,4)
vistacash
Fajny pomysł, grafika w niektórych miejscach mi się nie podoba jakby były niedoróbki cięć, np. stopka, w topie też, układ w porządku, ale rzeczywiście jak już ktoś zauważył wcześniej grafika nie na miarę nowoczesnych stron Web 2.0 :-)
bim2
Cytat
Co jest innowacyjnego?
Już ci piszę, jest to stronka tylko o tuningu, są tam tylko najlepsze samochody
takich stronek jest tylko kilka (3,4)

No dobra, skoro jest już kilka takich stron to gdzie tutaj mowa o innowacyjności? Innowacyjne było google ze swoją wyszukiwarką, facebook z społecznościówką, ale o nk już tak nie powiemy bo to był klon classmate, chyba że ograniczymy się do innowacyjności narodowej. smile.gif
Grand93
ani fejsbuk, ani gógl nie są / były innowacyjne. Może i się lekko różnią od konkurencji, ale innowacyjne nie są ...
zordon
dziś nie liczy się, kto na coś wpadnie, ale kto zrobi to lepiej i odpowiednio zareklamuje smile.gif

Co do grafiki to bym się bardzo nie czepiał, może pare elementów mogłoby być ładniejszych, kwestia gustu. Na portalu jest sporo treści, więc taki portal musi być przede wszystkim czytelny i przejrzysty -> moim zdaniem jest. Zmień / wywal tylko te filmiki YT z głównej -> miniatury nie zajmują całej szerokości boxa - wyśrodkowałbym i PRZEDE WSZYSTKIM wywalił te paski nawigacyjne filmików...

http://spojlerek.pl/index.php?option=com_c...63&Itemid=9

Daj jakiś margin zdjęciom w tekście, bo wygląda to fatalnie (opera)
bim2
Cytat(Grand93 @ 30.11.2010, 23:12:43 ) *
ani fejsbuk, ani gógl nie są / były innowacyjne. Może i się lekko różnią od konkurencji, ale innowacyjne nie są ...

Bzdura. Google wymyśliło nową metodę wyszukiwania informacji poprzez indeksowane całej sieci. Nie wmówi mi nikt, że nie było to innowacyjne. Co do FB, wymyślenie łatwego znajdowania przyjaciół i dzielenia się z nimi informacjami nie jest innowacyjne? Czy wcześniej było coś choćby przypominającego FB? Nie. Dlatego spokojnie można mówić o innowacyjnym podejściu.
frytek92
Cytat(bim2 @ 3.12.2010, 19:22:20 ) *
Bzdura. Google wymyśliło nową metodę wyszukiwania informacji poprzez indeksowane całej sieci. Nie wmówi mi nikt, że nie było to innowacyjne. Co do FB, wymyślenie łatwego znajdowania przyjaciół i dzielenia się z nimi informacjami nie jest innowacyjne? Czy wcześniej było coś choćby przypominającego FB? Nie. Dlatego spokojnie można mówić o innowacyjnym podejściu.

Jak najbardziej się zgadzam, prawie każda witryna która odniosła sukces bez wielkich początkowych nakładów finansowych była inowacyjna,świeża.

Co do twojej witryny nie zostałbym dłużej niż 5 minut smile.gif
KiL
Jak sami widzieliście adres spojlerek.pl był troszkę śmieszny więc zmieniliśmy domenę na http://autotuner.pl
portal troszkę się zmienił ma większe staty itp... Zapraszam do ponownej oceny
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.