Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przeniesie userów z jednego forum na drugie
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
fortunately102
Witam jestem nowy wiec chcialbym sie przywitc i prosic o wyrozumialosc.
Otoz mam swoje docelowe forum na mybb nazwijmy je A, oraz drugie na phpbb (baza i skrypt) ale przerobione na mybb (nazwijmy je cool.gif i wszystko ladnie dziala. Teraz chcialbym userow z B dodac do forum A. Probowalem wexportowac z bazy mybb_users i zimportowac do tego forum A jednak wyskakiwaly bledy z niezgodnaoscia struktury, kasowalem te tabele i na koniec wyskakuje mi ""Duplicate entry '1' for key 1"
Prosze o jakas pomoc i z gory dziekuje.
thek
Popatrz jakie kolumny mają tabele w obu bazach i musisz sobie napisać "konwerter", który przetworzy jedne tabele w drugie. Pamiętaj, że w obu są na pewno klucze primary i na bank ędzie się pluło, że się pokrywają. Najpierw więc musiałbyś wykryć userów, którzy są w obu bazach i ich wyeliminować lub zaktualizować informacje o nich a dodawać tylko tych nie powtarzających się.
fortunately102
to chyba wykracza poza moje umiejętności, może ktos chcialby sie podjac zrobienia tego? Propozycje na pm jak cos smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.