Być może to dość dziwna prośba i nie wymagam jej spełnienia, lecz chciałbym "dostać" od kogoś malutki system newsów z połączoną bazą danych. Może zanim go opisze co ma robić powiem dlaczego w ogóle taką prośbę mam. Robię stronę mojej szkoły, html/css/js i php(podstawy) znam, ale nie mam jak na razie pojęcia o SQL, ani jak to łączyć z php ponieważ php znam tylko podstawy i wciąż się uczę. Zrobiłbym stronę po swojemu, byłaby dobra lecz jeśli chodzi o administrację newsów kompletnie niepraktyczna.
A więc skoro już masz chęci pomocy możesz czytać dalej

Ogólnie chcę by był to mały skrypt który przy pisaniu newsów pozwoli mi wybrać kategorię do której pójdzie ten news, kategoria to będzie podstrona np. "aktualności", "osiągnięcia" itp. Oczywiście ten "edytor" to może być nawet tylko pole tekstowe bo html to żaden problem wystarczy to puste pole, wybór kategorii no i wyślij.
Na razie opracowałem tylko prościutki system podstron, każda podstrona to osobny plik np. news/aktualnosci/news.php. W razie pytań proszę pisać w postach, nie mam talentu do opisywanie czego chcę, a raczej o co proszę. Z góry dziękuję!