Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] O JS, jQuery i CSS
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
shpyo
Pewnie wielu z Was pamięta tą domenę, ale od jakiegoś czasu jest niej nowy serwis dla webmasterów.

jQuery, JavaScript - jPortal.pl

Znajduje się już tam kilka artykułów mam nadzieję, że będziecie często odwiedzać i komentować.
Miałem tą domenę od jakiegoś czasu w portfolio, było wiele pomysłów na jej zagospodarowanie, ale w końcu się udało. A że nawiązuje do nazwy jQuery, to jak dla mnie dobra nazwa.

Mam nadzieję, że J ("dżej") się Wam spodoba tongue.gif.
ShadowD
Wybacz, ale jakoś strona mi nie odpowiada kolorystycznie, ani w żadnym innym aspekcie estetycznym - po prostu jakoś nie wygląda profesjonalnie... Popatrz na stronę jQ wygląda o wiele bardziej poważnie.

Co do treści to mnie osobiście załamały, news pod newsem i w sumie większość o niczym. :-)

Ps. Choć o "skryptozakłatkach" coś się dowiedziałem za to plus, ale wygląd nadal leży. ;/
skowron-line
Kolorystyka jest naprawdę do dupy, tak jak kolega wyżej napisał nie można tego traktować poważnie. A co do treści to wszystko zależy od Twórcy i tego co będą mu ludzie podsyłać.
askone
kurde - ale mnie wystraszyłeś... Co to jest to zielone, z zębami?questionmark.gif

Zalatuje totalną amatorszczyzną - Daj bardziej stonowane kolory, wyrzuć tego potworka, zmień sposób wyświetlania newsów - mógłbym tak jeszcze długo wymieniać winksmiley.jpg
rocktech.pl
Zmień tło pod "Dżejem" bo jest mdłe i powiększ trochę czcionkę w .info p.
Ogólnie lay przejrzysty jest jakiś punkt wyjścia.

PS. J jest OK!
strife
Ten stwór bardziej mi się kojarzy z androidem niż z jQuery. W każdym razie szata graficzna jest mizerna, należało by ją poprawić.

Poza tym brak klikalnego logo!

Mam wrażenie, że nastawiasz się tylko i wyłącznie na kasę za kliki w reklamę tongue.gif
shpyo
Zmieniłem tło na jednolite. Rzeczywiście lepiej wygląda smile.gif
Cypherq
Mnie się podobało tamto tło. W ogóle nie rozumiem dlaczego jeśli serwis ma być poważny, to w logo nie może biegać jakiś potwór. Czy to wam przeszkadza w czytaniu? Nie do końca rozumiem, on was przeraża, zwraca nadmiernie waszą uwagę? Ostatnio ktoś pokazywał na forum portfolio, nie chcę teraz grzebać w linkach. Była tam rozlana farba, jasne, pastelowe kolory. Czy rozlana farba sprawia, że tego portfolio nie można traktować poważnie?

Wróć do tamtych kolorów, albo chociaż daj jakieś ciemniejsze tło bo oczy bolą od kontrastu.
mikajlo
Jak dla mnie, to świetna szata serwisu. W końcu coś innego.
Cypherq
W rzeczy samej. Wszyscy trąbią o kreatywności, ale zrzędzą jak staruszki przed kościołem jak się zrobi coś inaczej. Nie wiem co ma wspólnego potwór z JS czy jQuery, ale pasuje tam jak ulał. Strona nie jest przez to godna zaufania?

Autorze strony, nie daj się! I wróć do poprzedniego tła smile.gif
shpyo
Czepiacie się smile.gif.
Najważniejsza jest treść przecież.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.