Cytat(Crozin @ 2.01.2011, 20:20:51 )

O polszczyźnie mówiłem w kontekście tekstów na tej stronie. Pełno błędów, głównie składniowych i interpunkcyjnych. Natomiast to Classes loaded było w kontekście "60% obiektowego kodu", co oznacza, że zapewne Twój kod nie ma kompletnie nic z OOP wspólnego.
Taka nie istnieje, poza jedną, gdy produkt jest dobry ludzie o nim mówią - ale ten niestety taki nie jest i szczerze wątpię by kiedykolwiek był.
To się nazywa opinia...
... Jednak na tle innych gier tego typu (race, street-race, xracer) pomimo lekkiego 'burdelu' w kodzie HTML/CSS/JS gra wypada raczej dobrze
Odnośnie classes loaded:
Jest to licznik zincludowanych (śćiślej requir-owanych) plików x.class.php
Czyli mam:
1.smarty
2.enginev3
3.shoutbox
4.fox_db
5.fox_optimizer
i... wychodzi 5.
Cytat(vtuner @ 2.01.2011, 21:05:51 )

Powiedz mi jedną rzecz. Masz załączoną bibliotekę jQuery, to po co odwołujesz się do elementów za pomocą:
Kod
document.getElementById(item)
document.onkeydown
d.style.display = "block";
To jest dosyć ciekawe:
Kod
var Q = jQuery;
Mógłbyś mi wytłumaczyć w jakim celu to jest?
Powodów jest kilka:
-brak modernizacji starych elementów kodu
-Cząstkowa wiedza jQuery (większość nauczyłem się z przykładów np $.ajax z klasy shoutboxa)
Co do Q to już moje przyzwyczajenie, bo wykorzystywałem znak $ w innej mojej pracy i mi się zaczeło mylić
Odnośnie czasu ładowania:
Przy pierwszym zalogowaniu pobierane są dodatkowe informacje takie jak powiadomienia, lista broni, lista wyścigów.
Są one odświeżane co 1godz. (To także wyjaśnia nieco dużą listę zapytań)
Na moim komputerze testowym ( Pentium III 600MHz, 256RAM, WebServ, Chrome, Pajączek) strony (nie licząc pierwszego uruchomienia) ładują się po 0.2 sek.
Darmowy hosting i to w godzinach szczytu nie jest dobrym miejscem na pomiary...
Jeszcze do zapytań SQL: shoutbox+licznik zalogowanych+dane użytkownika+dane sam. użytkownika + mysql_connect + mysql_select_db + mysql_close
Cytat(vtuner @ 2.01.2011, 21:05:51 )

BTW. Używanie nazw marek i modeli bez pisemnej zgody ich właścicieli jest zakazane w tym kraju

Masz na myśli info na stronie 'twórcy' ?