Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Szukanie, preg_match
Forum PHP.pl > Forum > PHP
klumok
Pobieram sobie stronke curlem wszystko pięknie. Teraz chce znaleść fragment kodu w tej stronce, ale za bardzo nie czaje tego preg_match nie wiem czemu smile.gif Patrzyłem do manuala ale dużo mi to nie dało. W necie znalazłem fragment kodu i tak to zrobiłem:

1. $wynik=curl_exec($ch);
  2. curl_close($ch);
  3. $pattern = '#<input id="ID" type="hidden" value="(.*?)" name="NAME">;
  4. preg_match($pattern, $wynik, $matches);
  5. print_r($matches);

Id jest stałe, type raczej też tongue.gif name też stałe. I ja chce wiedzieć co się kryje pod value. Kiedy wykonuje skrypt, otrzymuje pustą tablice. Stronka jest dobrze pobierana, sprawdziłem. Value ma znaki od a-z i liczby 0-9. Co dać w pattern i ewentualnie co zmienić w samej funkcji żeby zadziałało?

tehaha
Cytat
Value ma znaki od a-z i liczby 0-9

a id i name? na pewno na tej stronie co szukasz są takie same co tu podałeś?

tu masz trochę podstaw http://www.tipsntutorials.com/tutorials/PHP/50
klumok
Takie same są, tylko value chce znaleźć. Tutaj oczywiście zmieniłem wartość id i name, ale są takie same cały czas na stronce.

//
Rozwiązane. Problem leżał w ogóle gdzie indziej:D
Nie będę pisał gdzie bo tylko się skompromituje haha.gif

Ale teraz jak już pobiore stronke i wyciągne z niej ten value. To jak to wysłać bez przeładowania strony? Bo value się wtedy zmienia.

///
Rozwiązane
Rid
Jeśli to ma być bez przeładowania strony to pozostało Tobie tylko użycie Ajax'a lub AS3.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.